Mer eller mindre alla människor vill leva ett hälsosamt liv för att inte dra på sig fysiska och psykiska sjukdomar. Därför gör vi en rad olika saker som får oss att må bra för stunden. Har du tänkt på att du ibland blir förvånad över dina egna tankar, att du tänker på saker du inte vill tänka på? Saker som du mår dåligt av att tänka på? Du kan inte alltid styra över vad du tänker men du kan alltid bestämma vilken inställning du vill ha till dina tankar.

Tankar är mycket kraftfulla och de väcker många olika känslor i kroppen och det är då som hormoner produceras. Rent vetenskapligt är det hormonerna vi skapar i kroppen som avgör hur vi mår och därför kan vi bestämma om du vill må bra eller dåligt oavsett vad som har hänt i ditt liv. Vi kan alltså medvetet och aktivt påverka våra hormoner naturligt för att må bättre. Skapar vi för mycket negativa stresshormoner kan det leda till en rad olika sjukdomar både psykiskt och fysiskt. Men däremot om vi skapar bra hormoner så är det läkande för både kropp och själ.

Gör saker du mår bra av

Bästa sättet till en hälsosam livsstil är att ha en positiv inställning till allt du ser och gör. När du mår dåligt kan du ändra ditt fokus genom att göra saker som väcker positiva känslor. Som att lyssna på musik som man gillar till exempel, på Spotify eller på Youtube finns det fullt med bra musik och det behöver inte kosta någonting för båda finns som gratisversioner.

Gillar du att spela på slots behöver du inte besöka ett casino för att spela, utan du kan gå in på en sajt där du kan spela helt gratis som på Slots.se. Här finns hundratals populära slots att spela på och man lägger upp nya slots hela tiden som lanseras.

Gör saker som får dig att skratta för då producerar kroppen bra hormoner som läker både inre och yttre sår. Le och skratta ofta, var tacksam för allt vad livet ger dig och döm inte dig själv och andra för hårt. Tänk på att alla människor är precis som du, de gör så gott de kan för att göra saker och ting bättre för både sig själva och andra. Lär dig att meditera eller ta en promenad ute i naturen och upplev naturens underverk som finns omkring dig. Umgås gärna med djur, det har en lugnande verkan när allt känns stressigt.

Frigör hormoner som gör dig frisk och lycklig

Oavsett vad vi än gör så är det alltid din inställning till saker och ting som gör att du producerar hormoner i kroppen. Har du tankar som får dig att må känslomässigt dåligt prova då att säga till dig själv ”stopp” och försök sedan att byta fokus på dina tankar. Men det är ingen idé att försöka ta bort jobbiga känslor i kroppen utan tillåt dom att vara där och känn efter objektivt hur dom känns i kroppen. Det är då de brukar ebba ut.

Lycka till!

Skapa dig en hälsosam livsstil med några enkla medel

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här