I september planeras den största militärövningen i Sverige sedan 1993. Men tack vare regeringens ökade samarbete med Nato kommer krigsorganisationens bombplan att åter igen öva bombfällning över svensk mark. Hela 1500 utländska soldater kommer samtidigt att befinna sig i Sverige under övningen.

Tack vare det värdlandsavtal som röstats igenom av riksdagen utan någon folkomröstning kan Nato operera på svensk mark vid en kris eller ett krig i Sverige eller i närområdet.

Läs mer på nyadagbladet.se

4 KOMMENTARER

 1. Sverige ska ha ett SJÄLVSTÄNDIGT försvar och bevara sin NEUTRALITET. Tage Erlander, denna kloka politiker vi en gång hade, skulle snurra i sin grav om han såg vad som nu är på gång.

  Snälla ni som är unga och som har kraft, lämna era dataspel och nöjen och engagera er för att få sans i politiken!

  • Världen ser inte ut som på Tage Erlanders tid. Han var bort flera månader p.g.a en mindre depression vilket inte skulle gå idag.

   Sverige lever efter alliansfrihet i fred syftande till neutralitet i krig.

   • Helt fel. Enligt vår utrikesdeklaration lever Sverige enligt:

    ”Sverige kommer inte att förhålla sig passivt om en katastrof eller ett angrepp skulle drabba ett annat EU-land eller ett nordiskt land. Vi förväntar oss att dessa länder agerar på samma sätt om Sverige drabbas. Vårt land ska därför kunna ge och ta emot stöd, såväl civilt som militärt.”

    Samt Lisabonfördraget artikel 42.7. Så nej Sverige är inte neutralt och alliansfrihet är en gråzon i och med Lisabon-fördraget.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här