Enligt Erdogan har Sverige redan utlämnat flera kurder bosatta i Sverige med anknytning till PKK till Turkiet. Sverige har ännu inte officiellt bekräftat detta faktum. Turkiet kräver att Sverige och Finland utlämnar 73 personer som kommer att dömas i Turkiet för kopplingar till PKK samt organisationen Gülen. Om Erdogan inte överdriver, så är det ett faktum att vi står inför en situation där ”demokratiska stater” överlämnar sina invånare att straffas av en ”autokratisk stat”. Allt detta medan USA benämner den nuvarande konflikten som en ”demokratins kamp mot enväldet”. Det är en udda kamp.

Kommer Sverige att svika sina värderingar för att gå med i Nato?

Turkiet har varnat för att de fortfarande kan blockera inträde till Natos om Sverige och Finland inte uppfyller förväntningarna. President Erdoğan sade under Natos toppmöte i Madrid att avtalet med Sverige och Finland var en seger eftersom det uppfyllde Turkiets krav på att Sverige och Finland skulle utlämna terrormisstänkta. Erdoğan sade att Sverige lovat att utlämna 73 ”terrorister” till Turkiet och slå ner på finansierings- och rekryteringsverksamheten till Kurdistans arbetarparti (PKK).

Människorättsaktivister har anklagat Erdogans brutala regim för folkmord i dess krig mot det kurdiska folket, som vill ha sin frihet. Om Sverige överlämnar de kurdiska revolutionärerna, kommer landet att förråda sina grundläggande ideal att stödja frihet och förtryckta folk. Erdoğan tillade att om Sverige och Finland avstår från sina löften kan Turkiets parlament vägra att ratificera det avtal som nåddes under tisdagen.

Nato-anslutningen måste formellt godkännas av alla 30 medlemsländer, vilket ger var och en rätten att blockera.

 

Förvarade ett ukrainskt ”köpcentrum” NATO-vapen?
Västerländska medier skapar mer upprördhet mot Ryssland för att eskalera kriget i Ukraina. Måndagen den 27 juni ska raketer ha träffat ett ”köpcentrum” i staden Krementjuk. President Zelenskij sade att över 1 000 civila befann sig inne i köpcentret, men lade inte fram några bekräftande bevis. Moskva hävdade att köpcentret och byggnaderna i närheten av det användes för militära ändamål. Ukrainska tjänstemän lade ut en video på nätet som visar en brinnande byggnad med många män i militärför ålder som vandrar runt. Inga kvinnor eller barn syns. Kanske är ukrainska män väldigt plikttrogna och handlar? Vi vet inte. MEC21 talade med militära experter. De säger att Zelenskyjs regim använder civila platser, som skolor och köpcentra, för att lagra vapen och hysa soldater. Ofta håller Kiev civila som gisslan och använder dem som ”mänskliga sköldar”, vilket är en krigsförbrytelse. Journalister har dokumenterat dessa krigsförbrytelser i hela den upproriska Donbass-regionen, till exempel i staden Mariupol. Oavsett sanningen använder Zelenskyj och hans Nato-allierade händelsen för att eskalera kriget och skapa mer död och förstörelse.

 

Norge säljer mer olja till EU, men Ryssland tjänar rekordvinster
För att ersätta rysk olja säljer norska Equinor mer råolja från det gigantiska Johan Sverdrup-fältet i Nordsjön till EU. Norsk råolja har ersatt rysk olja hos raffinaderier i Tyskland, Polen, Sverige och Finland. I mars gick all Equinors råolja till Europa; i jämförelse med mars 2021då 60% av Equinors olja gick till Asien och endast 40% till EU. Trots EU:s bojkott av rysk olja fortsätter Moskva att tjäna rekordstora summor genom att sälja olja till Kina och Indien, som har cirka 30 procent rabatt på priset. I maj tjänade Ryssland 20 miljarder dollar på oljeexport. Rysslands största exportblandning, känd som ”Ural”, låg på ca 78,81 dollar per fat i maj, en ökning med nästan 12% från april. Före den ryska offensiven i Ukraina var Indiens import av rysk olja försumbar på grund av höga fraktkostnader

Frankrike chockas över Big Pharma-chefens ”brutala och plötsliga” död
Big Pharma-chefen och Biogroups grundare, Stéphane Eimer, dog den 22 juni vid 52 års ålder. Media spekulerar i att det var ett självmord och har beskrivit det som en ”brutal och plötslig” död. Eimer ”hittades död tidigt på morgonen vid foten av Royal Monceau Hotel”. Tydligen ”föll han från en balkong”. Läkaren var en av ledarna inom medicinsk biologianalyser i Frankrike. Biogroup är det största franska nätverket av medicinska analyslaboratorier. Företagets laboratorier utför mer än 400 000 PCR-tester per vecka i Frankrike. Under Covid-19-pandemin spelade Eimer en nyckelroll för att väcka masshysteri i Frankrike. Han sa att sjukhusen snabbt skulle bli överväldigade av pandemins omfattning. Detta resulterade i att hans företag säkrade lukrativa kontrakt och investeringar, vilket gjorde Eimer till en av de rikaste männen i Frankrike.

 

Video producerad av MEC21 och ThessA i samarbete med vaken.se.

Stötta MEC21 via gofund.me eller buymeacoffee.com/MEC21

Kommer Sverige att svika sina värderingar för att gå med i Nato?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här