I en stämningsansökan som författats av Amerikanska Jungfruöarna pekas den förre Barclays- och JP Morgan-vd:n Jes Staley ut som en möjlig ”operatör” i pedofilen Jeffrey Epsteins trafficking-nätverk.

Det konstateras också att Staley, trots sin nära personliga relation med den dömde sexualförbrytaren, tilläts fatta beslut om bankens fortsatta ekonomiska samarbete med Epstein.

JP Morgan blundade för bevisen för människohandel under mer än ett decennium på grund av Epsteins egna finansiella fotavtryck och på grund av de affärer och kunder som Epstein kom med och lovade att ta till banken”, skriver man bland annat.

I stämningsansökan som lämnats in av Amerikanska Jungfruöarna framgår det bland annat att Staley och Epstein hade ”en djup vänskap” och skickat ett mycket stort antal e-postmeddelanden till varandra genom åren.

Storbanken JPMorgan har tidigare anklagats för att ha kopplingar till Epstein och hans sexhandelsnätverk. Jes Staley arbetade som vd för banken fram till 2013 – då han sedan blev vd för konkurrenten Barclays.

Läs mer på nyadagbladet.se, Storbanks-vd kopplas till Epsteins sexhandelsnätverk

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här