• Investerare borde våga investera då risken för en ny ekonomisk lockdown på grund av coronaviruset fortfarande är låg, menade JPMorgan nyligen.
  • Banken anser att den senaste utförsäljningen av S&P 500 till 3000-nivån är en bra utgångspunkt för att köpa aktier.
  • JPMorgan betonade tre risker som marknaden behöver besegra, nämligen protesterna till följd av mordet på George Floyd, dåliga relationer med Kina och covid-19-pandemin.
  • Detta kan vara en bra tidpunkt för dig som är nybörjare att börja handla med aktier och fonder, bara du ser till att läsa på så att du vet vad du gör.

Saker har äntligen kommit loss och börjat röra sig på marknaden efter månader av osäkerhet och olycka efter olycka.

Enligt JPMorgan borde investerare inte vara rädda för att göra affärer i nuläget eftersom risken för en förnyad ekonomisk lockdown ser ut att vara väldigt låg. Antagligen för att många har lärt sig av sina misstag och folk har blivit varse om att “the show must go on”. Analytikern Marko Kolanovic hävdar att riskerna som har funnits på aktiemarknaden i och med coronakrisen har reducerats kraftigt de senaste veckorna, något som har skapat gynnsamma förutsättningar för dem som vågar köpa. Banken har varit försiktig på grund av spända förhållanden mellan Kina och USA och den beklagliga situationen med polisvåld som lett till George Floyds död och våldsamma demonstrationer och protester. Men sedan saker har lugnat ner sig något menar banken att man kan våga se positivt på nuläget.

Detta meddelande är i linje med ett annat från JPMorgan som visade varför globala aktier kan öka 47% från nuvarande nivå.

Kolanovic anser att det finns ett samband mellan de tre största riskerna som marknaden möter idag. Han menar på att om det blir fler problem i USA med protester och liknande så kommer Trumps regering att behöva fokusera mindre på Kina. Och om covid-19 lättar och inte upptar folks tankar lika mycket så kommer media och gemene man att fokusera mer på sociala problem. Detta gör att alla tre risker antagligen inte kommer att kunna blossa upp till oproportionerliga höjder och påverka marknaden negativt. Detta är så klart bara en gissning, ingen kan veta helt säkert vad som kommer att hända, särskilt i dessa tider när den ena katastrofen avlöser den andra.

Banken är inte orolig för att en eventuell andra lockdown i USA ska påverka ekonomin på samma sätt som den första gjorde.

Tycker du att det verkar lite krångligt att ge sin in och köpa aktier? Klicka på länken för att komma till en omfattande guide som lär dig hur du köper aktier. Där kan du lära dig allt du behöver för att starta, som hur det egentligen går till när man tjänar pengar på aktier, vad en handelsplattform är och hur du kan veta när du ska köpa eller sälja. Det lönar sig definitivt att läsa på lite när man ger sin in i detta virrvarr och det kan rädda dig från mycket huvudbry i framtiden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här