Att måla om hemma är ett ganska enkelt sätt att göra en förändring utan att det behöver kosta allt för mycket pengar. Det blir genast fräschare med lite ny färg på dina väggar. Det är inte så svårt att måla om på egen hand. Men om du känner att du vill ha hjälp med det så besök battrehem.com. De erbjuder hjälp med målning inomhus så väl som utomhus. Det är inte fel att ge hemmet ett lyft, med färg på både fasaden så väl som att måla väggarna inomhus.

Måla om inomhus

Om du ska måla om inomhus och vill göra det själv, så är det som sagt inte direkt svårt. Se bara till så att du lägger ner tid på att göra ett bra förarbete. Det genom att se till att väggen du ska måla är ren och slät. En del tapeter går att måla direkt på, andra måste tas ner. Då är det viktigt att göra väggen slät genom att få bort allt. Spackla vid behov. Därefter är det bra att använda maskeringstejp på karmar, lister, vägguttag med mera som du inte vill ha färg på. Se även till att täcka över annat i rummet. Om väggen är målad sedan innan så behöver du troligen ingen grundfärg innan.

Ha rätt saker hemma

För att kunna måla om hemma är det bra att ha rätt sorts verktyg. Du bör satsa på att köpa hem flera olika sorters penslar så väl som rollers. Du bör också ha maskeringstejp, tygdukar, plastdukar, absorberande trasor, trappstege samt så klart färg! Vad för kulör du ska ha, det bestämmer du själv. Tänk bara på att en del färger gör att rummet ser mindre ut, medan andra kan göra att det ser större ut. Ett tips är att ta hem ett färgprov och provmåla med det för att se hur det ser ut.