Tidigare idag beslutade regeringen om ett bidrag på 9,2 miljarder kronor till överstatliga Världsbankens fond för låginkomstländer (IDA).

Enligt regeringen är Sverige den åttonde största givaren till IDA och har spelat en ”betydande roll” för att forma arbetsprogrammet de kommande tre åren.

Arbetsprogrammet går bland annat ut på att ”vaccinera” 200 miljoner barn. Pengarna ska också gå till ”klimatrelaterade katastrofer” och andra ”kriser”. Det senaste bidraget slår rekord.

– Sverige gör nu ett rekordstort bidrag på 9,2 miljarder kronor till IDA, när behoven är som störst och över 100 miljoner människor fallit in i extrem fattigdom under pandemin, säger biståndsminister Matilda Ernkrans (S) i ett uttalande.

Mer än en tredjedel av pengarna kommer gå till så kallade klimatåtgärder med en prioritet på krisberedskap och motståndskraft ”inför framtida kriser såsom klimatrelaterade katastrofer, hunger och pandemier”, enligt regeringen.

Dessutom vill man säkerställa att Världsbanken fortsatt kan vara en ”central aktör” för att hjälpa utvecklingsländer att uppnå de långsiktiga målen i Agenda 2030 och Parisavtalet.

Läs mer på swebbtv.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här