När saker inte går som de ska kommer du förmodligen inte att sluta dricka kaffe. Faktum är att du kanske behöver det mer för att hålla dig alert när du försöker skydda din familj från nya hot.

Men hur brygger man kaffe vid strömavbrott?

Om du inte kan leva utan en kopp kaffe varje morgon, se till att du har en fransk press eller en manuell kaffebryggare så att du kan brygga kaffe även om du bestämmer du är utan ström.

Här hittar du fem sätt att brygga kaffe hemma och när du är ute och campar.

 

Fransk press
En fransk press är lätt att använda och du behöver bara varmt vatten samt malda kaffebönor.

Du lägger bara till det malda kaffet i en fransk press, häller i varmt vatten och väntar sedan i sju minuter.

När kaffet är klart, tryck på kolven för att filtrera bort sumpen ur kaffet. Denna metod producerar inte plastavfall. Om du använder en vedspis behöver du inte heller el.

Den enda nackdelen med att använda en fransk press är att det inte är ett särskilt bärbart sätt att brygga kaffe. De är ganska stora för att ta med sig i en väska som är lös, och de är vanligtvis gjorda av glas, vilket gör dem för ömtåliga att packa i din överlevnadsväska.

Men om du planerar att brygga in hemma när strömmen gått är en fransk press en av de bästa och enklaste metoderna du kan använda för att brygga kaffe utan el. (Relaterat: 15 sätt att använda förbrukat kaffesump på ditt hem.)

 

Snabbkaffe
Snabbkaffe är ett bekvämt sätt att göra kaffe efter att strömmen gått. Snabbkaffe smakar inte lika bra som nybryggt kaffe, men det är ett snabbt sätt att få din koffeinboost utan att behöva skrymmande utrustning som en fransk press.

När du är ute, ta lite snabbkaffe, tillsätt varmt vatten och skaka din återanvändbara vattenflaska innan du dricker.

Alternativt kan du hälla det varma vattnet i en emaljmugg och röra kaffet med en sked.

Inkludera några snabbkaffepaket i din väska så att du snabbt kan brygga kaffe när du är på språng.

Läs mer på naturalnews.com, Fem sätt att brygga kaffe vid strömavbrott