Det är positivt att se fler aktioner äga rum. En demonstration planeras nu mot SVT och Public Service för att kräva opartiskhet.

Den 13 april samlas människor i Tessinparken i Stockholm för att kräva förändring under parollen ”Ta tillbaka SVT”, med målet att samla 5000 personer. Frågan om vad vi får för pengarna blir allt mer relevant, med tanke på att statliga medier inte levererar opartisk rapportering, utan istället verkar favorisera vissa politiska inriktningar.

Manifestationen anordnas av Pierré från Frihetsrörelsen. På deras hemsida beskriver de att det är oroande att SVT, som hävdar att de är oberoende och opartiska, agerar på ett sätt som motsäger dessa påståenden. När SVT:s VD nominerade den vänsterextrema tidningen Expo till ”Årets Tidskrift” var detta en särskilt oroande händelse.

Media, som traditionellt betraktas som den tredje statsmakten, har avvikit från sin roll som granskare av makten till att istället granska folket. En grundläggande princip i demokratin är att makten ska utgå från folket, och det är därför upp till varje individ att engagera sig och visa sitt missnöje.

På demonstrationen kommer talare från olika organisationer att göra sina röster hörda, och liknande händelser planeras även i andra städer runt om i landet. Initiativet är ett uttryck för medborgarnas vilja att återta kontrollen över medierna.

Sverige behöver en ansvarsfull, opartisk och objektiv media, och denna demonstration är ett steg i den riktningen. Genom att samlas och göra sina röster hörda kan medborgarna arbeta för en sanningsenlig och demokratisk mediemiljö.

Manifestation även i Göteborg är det demonstration mot SVT den 13 april klockan 15.00 vid Gustaf Adolfs torg samt andra platser.

Läs mer på karleksmanifestation.nu

1 KOMMENTAR

  1. Håller med, tv blev som en hypnosapparat , ” zombie-låda”. Behöver man verkligen att ha en TV hemma? Jag tittar inte på TV sedan 2014, allt hittar man på internet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här