Teknikens under  var ett seriealbum som gavs ut för första gången under mitten av 1970-talet. Tidningen gick ut på att beskriva olika tekniska framsteg och visioner i serieform, en helsida per ämne. Teknikens under hade sina sista nummer publicerade under 1990-talet.

I detta nummer från 1977 kan ni läsa om bl.a. hur man skapar och påverkar väderlek och även använder sig av vädervapen.

Sedan 1969 har de ryska raketbrandkårerna släckt ett femtiotal skogsbränder i Sibiriens skogar med konstgjort ”precisionsregn”

demoStormakternas klimatforskare har kommit en bra bit på vägen i sina försök att påverka och förändra väderleken. Imorgon kan väderkriget vara ett faktum.

En av rymdforskningens många biprodukter  – den kontrollerade detonationen , som lägger ned hus och broar lika enkelt som en varm kniv skär genom smör. … Den nya sprängmetoden finns redan i praktiskt bruk i USA. Detonationen när jetcord exploderar skär genom stålbalkar och betongväggar i prydligare snitt än vad man skulle kunna åstadkommit med skärbrännare eller specialsågar”.

Tror många som läser detta får upp samma bild i huvudet som vi får.

Trevlig läsning önskar vi på vaken.se.

PS – Har du själv exemplar av Teknikens under och något intressant du vill dela med oss, så skicka till info@vaken.se eller använt kontaktformuläret ovan.

 

Vädervapen