Tillväxten hos videospelsmarknaden i 2019

  Spelbranschen växer riktigt snabbt och har idag blivit en otroligt lukrativ marknad. Det dyker hela tiden upp nya bolag och med den tekniska utvecklingen så finns det också utrymme för många bolag som inte nödvändigtvis arbetar med spelutveckling eller -lansering.

  Nu när vi har gått in i ett nytt år kan det vara roligt att kolla över exakt hur bra det gick under 2019 och vad vi har att räkna med under det nya året. Samtidigt kan vi också prata en del om hur framtida år ser ut, i alla fall om man frågar experterna som analyserat marknaden under det senaste året och jämfört med andra branscher.

  Enorm industri

  Spelbranschen har vuxit rejält under åren. Idag spelar de allra flest under 40 något. Det kan handla om spel på en smartphone, en av alla de många olika spelkonsoler som finns eller så kan det handla om spel på datorn.

  Idag är spel också mer tillgängliga, då vem som helst kan börja spela idag via mobilen eller via datorn. Nu när man inte heller behöver strula med CD eller andra fysiska saker för att komma igång så är det också enklare för alla att börja spela. Det här har bland annat lett till att allt fler äldre också spelar något, om än kanske lite enklare spel.

  Det här har såklart påverkat omsättningen i branschen och det har aldrig varit enklare än idag att komma igång med spelutveckling. Idag finns det många populära titlar som också utvecklats av amatörer tack vare den enkla mjukvaran som kan användas för att börja utveckla spel. Allt det här har lett till att 2019 var ett otroligt år för marknaden och allting tyder på att den kommer att fortsätta att växa under de kommande åren.

  Otrolig omsättning under 2019

  Under 2019 omsatte marknaden någonstans runt 150 miljarder dollar. Det här är en ökning på någonting runt 9% baserat på året innan. Det här är en enorm tillväxt på väldigt kort tid och allting tyder på att det här kommer att växa under de kommande åren.

  Under de kommande fem åren räknar man med att omsättningen kommer att fortsätta öka med liknande siffror. Samtidigt menar vissa experter att det finns vissa saker som kan hålla tillbaka omsättningen. Inte minst menar man att oväntade ändringar i lagstiftning och dylikt skulle kunna sänka omsättningen. Exempelvis har Kina nyligen infört strikta lagar kring speltid och spendering för minderåriga spelare i landet. De flesta av den vinsten går också till onlinespel, till exempel csgo som har skin i dem där du kan få dem och sälja / köpa dem.

  Nya inkomstmetoder

  Något som bland annat förändrat marknaden de senaste åren är att man nu ändrat metoderna man använder för att tjäna pengar på spelen. Idag fokuserar allt fler bolag på att erbjuda sina spel gratis. Man tjänar istället pengar på annonsering och genom att erbjuda olika alternativa frivilliga köp för spelarna.

  Det här har visat sig vara väldigt effektivt då man kan få spelarna att fastna vid spelet genom att prova på det, och sedan få dem att köpa saker frivilligt för att få ut mer av spelet. Det här har lett till oväntade omsättningsökningar för många företag och gjort det enklare än någonsin för dem att utveckla nya spel. Det har också lett till många nya onlinespel som nu enklare kan få spelare då man erbjuder själva grunden helt gratis.

  Det är också möjligt idag att tjäna pengar för de som spelar. Du har sajter som skinwallet.com som låter dig tjäna pengar på skins du kan få i CSGO, du har tävlingar och även e-sport samt livestreaming.

  Framtiden ser ljus ut för marknaden

  Samtidigt ser framtiden väldigt ljus ut för marknaden. Många menar att branschen väntas nå 300 miljarder dollar i omsättning vid 2025. Det här kan däremot komma att förändras beroende på hur marknaden utvecklas under åren. Som sagt, nya lagar och andra tekniska förändringar kan komma att förändra det här.

  Men med över två miljarder spelare i världen så ser det väldigt bra ut för industrin och vi kan troligtvis räkna med att den kommer att fortsätta växa under de kommande åren. Även med mindre förändringar i lagar och ekonomi så har den ett rejält uppsving just nu och det är enklare än någonsin att komma in  branschen.

  Lämna ett svar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here