Det gångna amerikanska presidentvalet var vid sidan av valet 2016 troligen det smutsigaste och mest dramatiska någonsin och skakades av rapporter om korruption, manipulation och valfusk. Den profilerade globalistiska tidskriften Time beskriver nu ingående hur en koalition av storkapitalister och vänsteraktivister tog Joe Biden till Vita huset med hjälp av ljusskygga metoder både före och efter presidentvalet.

När Donald Trump efter valet valresultatet anklagade Joe Biden för att ha vunnit med hjälp av valfusk och manipulation så började de amerikanska storföretagen istället att vända sig emot honom och kräva att han skulle erkänna sig besegrad. Detta trots att många delstater inte var räknade och det fanns mycket oklarheter kring valet, konstaterar Time.

– Det var väldigt underligt. Bara dagar efter valet så bevittnade vi en orkestrerad kampanj för att utse vinnaren trots att flera delstater höll på att räknas, har Trump själv konstaterat i efterhand.

Time ger nu Trump rätt i att det fanns en organiserad konspiration där storkapitalister och företagsledare tillsammans med vänsteraktivister och andra lobbyister verkade unisont i en ohelig allians för att få bort den sittande presidenten.

Magasinet beskriver hur en löst organiserad koalition bestående av personer med olika politiska och ideologiska ståndpunkter i mer än ett år arbetat aktivt för att påverka valet – inte bara för att få bort Trump utan också att säkerställa att valresultatet inte kunde ifrågasättas.

Deras arbete berörde varje del av valet. De fick delstaterna att ändra sina röstsystem och lagar och hjälpte till att säkra hundratals miljoner i offentliga och privata donationer. De bestred stämningar om valfusk, rekryterade arméer av valarbetare och fick miljoner människor att poströsta för första gången i deras liv. De pressade sociala medieföretag att ta hårdare tag mot desinformation och använda datadrivna strategier för att bekämpa virala smutskastningsförsök”.

Tidningen skriver vidare hur gruppen som politiskt omfattat både demokrater och republikaner, orkestrerade propagandakampanjer i syfte att få allmänheten medveten om att det skulle dröja dagar eller veckor innan valresultatet blev klart och därtill gjorde allt i sin makt för att de ifrågasatta valresultaten inte skulle kunna ogiltigförklaras.

Mike Podhorzer, ordförande för landets största federation av fackförbund, var redan 2019 övertygad om att valet skulle bli en katastrof och han kände ett skriande behov av att ”skydda det”, som Time beskriver det. Under nästan 25 års tid hade han själv arbetat med att ta fram taktiker för hur val ska vinnas och ta fram modeller för framgångsrika politiska kampanjer.

Övertygad om att Donald Trump inte skulle erkänna sig besegrad startade han en ”motståndskoalition” tillsammans med likasinnade vänsterliberala aktivister på lokal och nationell nivå för att planera kring olika valrelaterade scenarion under namnet Democracy Defense Coalition.

Han lade månader på att fundera kring olika scenarion och tala med experter. Det var inte svårt att hitta liberaler som såg Trump som en farlig diktator”, skriver tidningen och hävdar på orwellskt manér vidare att Podhorzer ville göra det för att ”hålla den amerikanska demokratin levande”.

Läs mer på nyadagbladet.se, Time: Organiserad skuggkampanj förde Biden till Vita huset