Zvonimir Rudomino (RT17) och Gary Peterson (21st Century Books) gästade det kroatiska vetenskapsprogrammet ”Na rubu znanosti” (”Vetenskapens gränser”) om ämnet trådlös elektricitet. De går i programmet igenom evolutionen av Nikola Teslas idéer och experiment med överföring av elektricitet på lång distans med kabel och trådlöst. De går också igenom samtida forskning vetenskapsmän och ingenjörer gjort inom trådlös elektricitet.

5 KOMMENTARER

 1. Trådlös elektricitet förstår jag inte varför någon propagerar för eller är de brisk på historiska kunskaper. Förlusterna är så stora ett de inte är ekonomiskt försvarbart.

  Det gick ju åt pipan för Nikola Tesla när han provade det men har det fallit i glömska.

  • Men HM, du bör väl faktiskt göra lite egna efterforskningar innan du avfärdar allt du läser här på vaken.se. Du skriver ju bara negativa kommentarer här hela tiden. Har du någon agenda eller? Om man nu inte alls gillar webbsidan, ja varför besöker man då den hela tiden? Till saken.. Om man besöker Tesla society så kan man med stor enkelhet finna information om hur detta fenomen upptäcktes samt testades av Tesla, vilket också fungerade. Tesla var ju en celibritet under tiden han var aktiv och bjöd också på flertalet demonstrationer av teknologin han tagit fram. En av dom kändaste är när han står på scen och håller i en lampa eller lampor som sedan tänds medan han står där och håller i den/dom. Tyvärr så finns det inte på film så vitt jag vet, men det finns gott om andra personer som demontrerar denna teknik, även om det är på kortare distanser än Tesla själv hävdar att han ska ha lyckats med. Den fanns även vittnen till detta.

   http://www.teslasociety.com

   http://www.youtube.com/watch?v=kEFVRUGWHKM
   http://www.youtube.com/watch?v=jwBGSm-Hl5A

   • Trådlös elektricitet har ju inte blivit av därför det ger stora förluster då luften är en dålig ledare. Det fungera ja men det är som sagt en ineffektiv metod.

    Att få ett lysrör att lysa är inte överraskande då de behövs lite energi för att åstadkomma det men att försörja en hel stad det går inte

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här