Izzy var från födseln en frisk och vacker liten flicka som alltid var glad och sprallig. Jag minns när Izzy blev sjuk som om det var igår. Hon var 18 månader gammal. Vårt dagis hade blivit översvämmat med massor av regn och var stängt för resten av veckan, så jag beslöt att använda detta tillfälle till att uppdatera hennes vaccinationer.

Allt verkade okej, men två dagar senare började Izzys ögon att se svullna ut och röda fläckar började dyka upp, så jag tog henne till vår lokala läkare som gav diagnosen fot- mun- och bindhinneinflammation. Morgonen därpå vaknade jag av att hon grät och tuggade fradga och hennes ansikte var täckt av röda utslag.

Jag skyndade mig med henne till akuten på Royal Children’s Hospital och vid dagens slut hade hon blivit placerad i en isolerad avdelning, ifall det hon hade ådragit sig kunde vara smittsamt. Vid klockan 23 ringde doktorn vårt rum från sin bostad. Han hade gjort efterforskningar hela dagen och berättade för oss att Izzy hade fått en allvarlig allergisk reaktion mot vaccinet, vilket orsakade Stevens-Johnsons syndrom. Jag minns vårt samtal så tydligt! Han upprepade hela tiden hur ledsen han var. Jag hade aldrig hört talas om Stevens-Johnsons syndrom och var inte på det klara över varför han var så ledsen, men det gjorde mig mycket upprörd. Jag tog fram min iPad och sökte. Så snart jag läste om dödligheten så stängde jag av.

Stevens-Johnsons syndrom är en ovanlig och allvarlig sjukdom där hud och slemhinnor reagerar kraftigt på medicinering eller infektion. Stevens-Johnsons syndrom kommer oftast från medicin som innehåller Ibuprofen, som t ex Nurofen, eller från svavelbaserade behandlingar, från många antibiotika, eller från medicin mot krampanfall, och mer sällan av vaccinationer som i Izzys fall, vars reaktion var mot DtaP-vaccinet [difteri, tetanus och acellulär pertussis, övers anm]. Vad som är enerverande är att man kan ta dessa läkemedel i åratal utan problem och sedan reagerar kroppen av någon okänd anledning på det här sättet efter att ha blivit överkänslig, och detta oavsett ålder.

Läs mer på vaccin.me, steven jones syndrom

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här