I en läckt inspelning mellan högt uppsatta militära ledare framkommer det att det tyska luftvapnet diskuterade möjligheterna att genomföra en operation i syfte att attackera rysk infrastruktur där Krimbron skulle bombas.

Det är ryska RT:s chefredaktör Maragrita Simonyan som i helgen publicerade den läckta inspelningen, vars äkthet också har bekräftats av tyska myndigheter. I samtalet deltar bland annat Luftwaffes befälhavare general Ingo Gerhatz, brigadgeneral Frank Graefe och två andra högt uppsatta militärer.

De tyska militärerna diskuterar i samtalet bland annat möjligheterna att bomba Krimbron – bron som förbinder Krim med Krasnodar i Ryssland och som under kriget också har utsatts för flera attentat och attentatsförsök.

Officerarna diskuterade bland annat hur den tyska attacken skulle kunna genomföras samtidigt som Tysklands förbundskansler Olaf Scholz på ett trovärdigt sätt skulle kunna förneka delaktighet i attacken.

Under samtalet påpekade militärerna också att den tyska militären höll sig på visst avstånd från konflikten i Ukraina, till skillnad från den amerikanska och brittiska, som de sa hade varit ”direkt inblandade under en lång tid”.

Läs mer på nyadagbladet.se, Tyska generaler diskuterade attentat mot Krimbron

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här