”Uteslut inte juice ur kostråden” – köpt propaganda som insändare

Uteslut inte juice ur kostråden! Det skriver tre suspekta debattörer som en insändare i GP (och säkert andra tidningar).

GP: Uteslut inte juice ur kostråden

Orsaken är att till och med Livsmedelsverket insett att juice innehåller lika mycket socker som läsk, och inte mycket annat. Den enda vitamin som finns i stor mängd i juice är C-vitamin. Det kan vi få i oss på annat sätt (grönsaker exempelvis, eller någon enstaka frukt).

C-vitamin botar skörbjugg. Det finns ingen skörbjugg-epidemi i Sverige, utan en fetmaepidemi. Alltså är det dumt att med sockerjuice göda vår fetmaepidemi för att bota en inbillad skörbjugg-epidemi.

Livsmedelsverket har alltså helt rätt när de nu slutligen börjar avråda från juicedrickande.
Köpt dietist

Historien blir mer intressant. Artikeln introduceras nämligen som skriven av en leg dietist, ”med flera”.

Vilka är dessa ”med flera”? Här är början och slutet på insändaren:

juice2-400x899

Niklas Junker kommer från ett franchise-företag som säljer juice. Frida Keane är ordförande i ”Svenska Juiceföreningen”, en propagandaorganisation för diverse företag som säljer juice, exempelvis Coca Cola.

Och dietisten? Hon driver ett kommunikationsbolag som bland annat säger sig sälja önskvärda krönikor till företag.

Pinsamt GP. Detta är ingen insändare, det är en juice-annons som ni släppte in gratis.

Källa: Kostdoktorn.se

1 kommentar

 1. Humm, vitamin C kan man inte få för mycket av, vi behöver mycket av den varan, och vi får i oss noll i den varma maten då c-vitamin dör vid uppvärmning, man måste äta mycket (kall, o-processad) frukt och grönt för att komma upp i acceptabel nivå, men de flesta knaprar inte grönt hela dagarna, så att dricka juice till maten är kanonbra, men skippa sockerstinna (eller de med sötningsmedel) och pressa själv.

  Livsmedelsverket borde istället ta bort dricksmjölk från listan, (innehåller förövrigt 5% mjölksocker) det rekommenderas i dag att barn 2-18 år ska dricka en halvliter om dagen, men detta är rent skadligt för barn enligt forskare som menar att kroppens celler blir överbelastade med kalcium och då inleds en inflammatorisk process som kan leda till allt från reumatism till cancer (läs senaste numret av 2000 Talets Vetenskap).

  Våran minsta dotter ”fick” för 1,5 år sedan reumatism och vi tvingades att spruta leder med kortison för att få inflammationen att släppa, men det återkom när sprutorna slutade verka, så vi fick spruta igen, läkarna tyckte då att vi absolut skulle börja med cellgiftsbehandling (Metoject) (cellgift som kostar ca 100 000kr i årsbehandling), vi totalvägrade och sa att vi ville prova att ändra kosten och att använda alternativa metoder. (blev lite rädd för att vi skulle bli anmälda) så vi tog bort laktos och gluten och började med hög c-vitamin och hög antioxidant diet, samt gav daglig dos av curcumin (gurkmeja, starkt antiinflammatorisk) och c-vitamin 500 mg tab (plus några andra ej nämnda preparat). Sedan dess, INGEN symptom alls! Detta fick våran vanliga reumatolog att vakna upp lite, hon sa ”Vi inom sjukvården har kanske underskattat matens betydelse”

  När det igen var dags för kontroll i höstas så var Sveriges ”Främsta Barnreumatolog” på visit i Jönköping passade på att tittade på henne och ville (trots att hon var helt symptomfri) börja med metoject , samt spruta ett antal (friska) leder med kortison och förkastade allt (nej, vi nämnde inte allt) vi gjort som trams. Men vi totalvägrade behandling igen, då började dom kalla oss oansvariga, och sa att vi måste följa läkarens råd för att inte skada vårat barn (nu började vi bli rädda på riktigt, att ge ”Alternativ behandling” till barn är ju straffbart i Sverige)

  Men vid nästa besök (och fortfarande) så var hon fortfarande helt symptomfri, ”Experten” hade helt enkelt fel, och vi rätt. vad som hjälpt, maten eller preparaten? inte vet jag, men enligt läkarna så var slutsatsen att ”Det har förmodligen försvunnit av sej själv” (vilket enligt dom aldrig är fallet om man medicinerar för hundratusentals kronor om året…..)

  Man lider vid tanken av alla barn som helt i onödan får starka cellgifter som sätter ner immunförsvaret och ger hemska biverkningar, när lösningen kunde varit att ta bort laktos och gluten samt börja med c-vitamin och gurkmeja (och kanske lite andra icke nämnda preparat)

  Hoppla, då kom vi långt från Juicen, men allt hänger i hop, livsmedelsverkets råd går alltid tvärs emot det som är bra för oss, deras råd genererar lönsamma patienter för sjukvård och läkemedelsindustrin.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here