Du vet säkert redan om att off-page SEO handlar om länkar. Men är det allt off-page SEO innebär? Egentligen handlar off-page SEO om så mycket mer än bara länkbildning.

Förutom länkbildning handlar off-page SEO om de här sakerna:

  • Bloggar
  • Forum
  • Artiklar
  • Social media

Fördelar med off-page SEO

Precis som med on-page SEO kommer off-page SEO med en rad olika fördelar.

  • Hemsidan kommer att rankas högre i sökmotorer vilket leder till högre trafik.
  • Google använder sig av ett system som heter PageRank. Med en bra off-page SEO kampanj kan hemsidans rankning förbättras avsevärt.
  • När din hemsidan topprankas på Google leder det till att den får större exponering. Detta leder i sin tur till fler länkar, fler besökare och fler omnämnanden på olika sociala medier. Det sprider sig precis som ringar på
  • För att de länkar som används ska godkännas och uppfattas som trovärdiga av Google gäller det att dom är seriö Innehållet på hemsidan måste vara av hög kvalitet för att andra ska vilja länka till det.

Vad är off-page SEO? Lär dig mer om ämnet och du kommer garanterat få fler besökare, fler konverteringar och högre intäkter!

Tekniker för off-page SEO utöver länkar

Tre viktiga delar för off-page SEO är:

Sociala medier

Egentligen har sociala medier inte speciellt mycket att göra med rakningen på Google men att synas i sociala medier kan ha stora fördelar för hemsidan. Om ett inlägg får väldigt många likes syns det av otaliga besökare som kan skapa mer trafik på hemsidan.

Värna om ditt varumärke

Google fullkomligen älskar varumärken och det är därför väldigt smart att värna om företagets goda rykte på internet. Lyft positiva omdömen och se alltid till att svara på negativa omdömen, ta hänsyn till och korrigera utifrån dem.

Omdömen från kunder

Registrera företaget på olika hemsidor där kunder kan lämna omdömen och be sedan aktivt kunder att skriva något. Även om det här inte leder direkt till att hemsidan topprankas är det något som tas med i beräkningen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här