Bosse Jonsson rapporterade från Bilderbergmötet i St Moritz, Schweiz år 2011. I år kommer han att tillsammans med Daniel Nordberg, från Partiet De Fria åka till årets möte som hålls i hotellet The Grove som ligger cirka 20 minuters tågresa norr om London.

Bosse och Daniel kommer dagligen under 6-9 juni när mötet pågår att rapportera till Vaken. De kommer även att sända livestream.

Vaken har intervjuat Bosse inför hans resa till årets Bilderbergmöte.

Vaken: Kan du kort berätta på vilken grund ni på Partiet De Fria hemsida påstår följande om Bilderbergruppen ”Bilderberggruppen är en samling för världseliten inom bank & finans, media, politik och kungligheter. Man ses bakom stängda dörrar utan mediabevakning och kan utan folkets vetskap diskutera ostört om sina geopolitiska agendor. Det är på dessa möten konsensus uppstår mellan dessa beslutsfattare, även om dom själva hävdar att man inte fattar några beslut.”

Bosse: Genom att studera deltagarlistorna kan man identifiera vilka typer av yrkesmän som bjuds in till dom årliga konferenserna. Bilderberggruppen är väldigt mån om att stänga ute alla som vill belysa deras diskussioner – lösningen är att slå en järnring runt hotellområdet och spärra av infarterna. Dels med värdnationens egna statliga polis och säkerhetsbolag men även underrättelsetjänst. Den text vi har på vår hemsida är den bild dom som följt Bilderberggruppen i mer än 30år har kommit fram till och rapporterat ut i etern. Alternativa media har även dom bidragit till att en växande skara medborgare satt sig in i vad Bilderberggruppen är för något. Genom att studera historiken och hur deltagande i gruppen påverkat dom inbjudna och vad som hänt i världen efter konferenserna kan man se tydliga mönster. Dom allra flesta deltagare besvarar frågor från media på nästintill samma sätt.

Vaken: Många har sagt att det på Bilderbergmötena fattats stora beslut som bildandet av EU och införandet av euron. En del dokument har läckt från mötena som skulle kunna indikera detta. Vad tror du själv om dessa uppgifter?

Bosse: Det är oroväckande nog att personer med sådan makt kan centraliseras under ett å samma tak utan insyn. Bristen på transparens borde väcka även den mest sjusovande soffpotatisen. Att dessa makthavare har diskuterat bildandet av EU och Eurovalutan finns det belägg för i Daniel Estulins bok om Bilderberggruppen.

Vaken: Hur ser du på att svenska politiker, medlemmar av näringslivet och personer inom media har deltagit på dessa möten och att så även sker i år?

Bosse: Jag är väldigt förargad och oroad. Jag hoppas vi når ut till folket med information som belyser bilderbergarna i god tid innan kommande val. Jag har som privatperson både provat att JO och JK anmäla svenska deltagare som är folkvalda såklart utan resultat dock är dessa anmälningar offentliga handlingar åtminstone vilket kan vara användbart i framtiden.

Vaken: Hur väl tycker du att svensk massmedia har rapporterat om dessa årliga möten?

Bosse: Svensk massmedia har rapporterat extremt lite om ett så otroligt viktigt ämne. Det är alarmerande och illavarslande hur starkt styrda tidningarna är. Det är för mig solklart att det går att spåra till ägarförhållandena till dagens medier och dess anknytning till Bilderberggruppen. Dock bör sägas att man på senare år skrivit några artiklar problemet är bara att dessa varit undermåliga.

Vaken: Hur kan man följa er rapportering av Bilderbergmötet förutom de rapporter ni kommer att skicka till Vaken under mötets gång?

Bosse: Vi kommer göra vårt bästa med att livestreama via Bambuser. Man hittar dessa sändningar på vår hemsida www.defria.se samt på får facebooksida. Dessa sändningar går att spela upp på nytt om man missar själva livesändningen, sändningar som är svåra att på förhand sätta fasta klockslag för. Batteritid och begränsad teknisk utrustning kommer göra att vi sänder kortare sekvenser (ca. 5-15min). Majoriteten av sändningarna kommer vara i anslutning till området The Grove (Hotellet där konferensen hålls) men det kan hända vi även får med en del sändningar från centrala Watford där vi planerar att dela ut flyers till befolkningen med information om vad som sker i deras hemstad. Utöver bambuser kommer vi uppdatera Partiet De Frias twitter med tweets om var vi befinner oss och vad som sker i Watford. Vi har även haft kontakt med polisen i Watford i syfte att ta reda på om vi behöver tillstånd för att protestera mot konferensen. Det behövs inte men det finns hårfina gränser som det gäller att följa om inte demonstrationerna skall urarta och bli kaos. Förhoppningsvis kommer polisen jag har haft kontakt med låta oss ”komma närmare hotellet” så vi kan ta bra bilder när dom anländer. Jag frågade även denne polisman rakt ut om han kunde tänka sig ställa upp på en ”intervju på vårt hotell” och det svarade han OK till. Återstår att se hur mycket av det som är sagts som uppfylls när vi väl är på plats. Enligt samme polisman förväntar sig Watfordpolisen att det kommer ca. 2000 demonstranter, och farhågorna är stora att ”fel sorts demonstranter” kommer. Vi har informerat brittiska polisen om vilka vi är, vilka vi representerar, vårt syfte med resan samt var vi skall bo. Jag och Daniel kommer förhålla oss till dom spelregler vi fått för att undvika bråk och för att göra det vi kommer dit för att göra. D v s dokumentera deltagarna, göra intervjuer och demonstrera vårt ogillande särskilt riktat mot dom svenska deltagarna.

Vaken: Vad anser ni om denna typen av stängda möten, gynnar de allmänheten eller är det speciella särintressen som vill utveckla sina egna agendor i det dolda?

Bosse: Det värsta som finns är makthavare som inte representerar folket som har röstat på dom. Man bör fokusera på vad politiker gör inte på vad dom säger. Politikerna som deltar i dessa stängda möten ledsagas av näringslivets lobbyister. När det kommer till kritan handlar det om makt och pengar. Det gynnar verkligen inte en vaken befolkning som är mån om att beslutsfattare gör kloka val som tar samhällsutvecklingen framåt snarare än bakåt eller vänster/höger. Den största anledningen till att kapitalet som styr har lyckats behålla makten är att man har kunnat verka i det dolda. Kompiskorruptionen, ryggdunkandet, det politiska frimureriet eller nepotismen kan vara rätt ord att använda för att beskriva hur dessa slipstenar har dragits sedan urminnes tider. Staten skall tjäna folket men idag tjänar den storföretagen och bankerna. Man kan se kopplingen mellan bankerna, EU och Bilderberggruppen. EU är bankernas förlängda arm, Bilderberggruppen är en av flera apparater som påverkar den världsliga agendan. Att vi som parti vill gå ur EU, göra en ekonomisk reform, skriva om grundlagen och tar avstånd från Bilderberggruppen är för oss en självklarhet och sunt förnuft.

Här är en eventuell deltagarlista till Bilderberg 2013.

Här är en brittisk medborgare som besöker The Grove innan mötet.


Vaken intervjuar Bosse Jonsson inför hans resa till årets Bilderbergmöte

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här