Män i trenchcoats, fedorahatt, svarta handskar och portfolio av skinn. Typer du bara stöter på i en spionrulle av allra mest klassiska sort. Dessa är människorna som Daniel Estulin har att göra med nästan dagligen om man ska ta honom på orden.

I hans bästsäljande bok Den sanna historien om Bilderberggruppen varvar Daniel Estulin spännande personliga intriger kring sin forskning med resultatet av den som ibland blir långa tråkiga men nödvändiga personregister över politiska förbrytare, transnationella företagsledare, inflytelserika intellektuella och andra karismatiska karaktärer som möts nästan varje år på olika utvalda ställen över hela världen. Det är inte de långa listorna som suger tag i en, men de är goda komplement om man vill ha en seriös diskussion med vem som helst om vilka makthavare som har för sig vad.

I listorna nämns ett flertal svenska politiker, mestadels moderater och socialdemokrater, men även en och annan folk- och centerpartist. Några av dem är Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och Olof Palme.

Den något stela och föråldrade bilden som målas upp om detta hemliga sällskap och andra relaterade – kampen om världsherravälde – avslöjar ändå hur psykena är funtade på de snuskigt rika och mäktiga på vår jord. Allra mest återkommande bland familjenamnen i boken är Rothschild, Rockefeller och Morgan, trion som backar Bilderberggruppen, Council on Foreign Relations och Trilateral Commission tyngst ur finansiell synvinkel.

Boken blir alltså samtidigt något av ett testamente över dessa familjers människosyn. På sidan 119 finns ett par saftiga citat som sammanfattningsvis säger en hel del:

Vad priset för den kinesiska revolution[en] än är, har den uppenbarligen lyckats att inte bara producera en mer effektiv och engagerad förvaltning, utan också att främja hög moral och en målgemenskap … Det sociala experimentet i Kina under ordförande Maos ledarskap är ett av det viktigaste och framgångsrikaste i människans historia.
David Rockefeller 1973.

Vissa tror till och med att vi är del i en hemlig sammansvärjning som arbetar mot USA:s bästa, genom att karakterisera mig och min familj som ”internationalister” och för att konspirera med andra över hela världen i syfte att bygga en mer integrerad global politisk och ekonomisk struktur – en värld, om du så vill. Om detta är anklagelserna, då är jag skyldig, och jag är stolt över det.
David Rockefeller, ​Memoirs​, sidan 405 [okänt utgivningsår].

Daniel Estulin verkar arbeta utifrån tron att Bilderberggruppen är ute efter att skapa en världsomspännande fascistisk stat men kommer allt som oftast i sin forskning fram till att de flesta politiska extremister som stödjer och deltar i gruppen är marxister.

I boken berättar han bl.a. om de fabianska socialisterna, de som vill ha kommunism genom skickligt utförda politiska manövrar som i smyg, steg för steg för deras diktatoriska världsordning närmre verklighetens ljus.

Estulin avslöjar också den internationalistiska anda som genomsyrar dessa mörkermän, hur deras agenda – avslöjad genom deras ageranden och uttalanden – har lett till upprättandet av EU, NATO, FN, NAFTA och andra typer av överstatliga projekt. Dessa projekt framlades och diskuterades först på bilderbergarnas möten innan de nådde de olika parlamenten och senare blev officiell policy.

Just denna utgåva har ett flertal sämre meningsbyggnader, stavfel och konstiga suffix, förbättring med det samt mer ingående korrekturläsning innan nästa utgåva är något vi som läsare får se fram emot och därmed ha överseende för.

På det hela är detta ett viktigt lästips som innehåller mycket tätt packad information för den som vill ha en djupare insikt i varför Sverige är under så stort inflytande från USA, varför de två blockens politiker tycker så förbannat lika i grundläggande frågor och hur morgondagen kan tänkas se ut om vi inte reser oss och gör något åt saken.