Vi vet varför Vaken.se har passerat 172.000 unika besökare (uppdaterad)

Sanningen är att oavsett vem man är eller vart man kommer ifrån, så kan man inte låta bli att läsa alternativa nyhetssajter. Den vanliga massmedian fortsätter avskeda och minska ned sina redaktioner. På Vaken.se är allt precis tvärtom. Hos oss är det en ihållande trend sen 2004 att antalet läsare stadigt går uppåt hela tiden. Om ett par år kommer detta betyda att Vaken.se gjort sig till en av de vanliga etablerade aktörerna inom media. Det finns inget som pekar på att detta inte kommer ske och det är den naturliga utvecklingens gång.

Varför kan då folk inte låta bli att läsa alternativa nyhetssajter så som Vaken.se?  Svaret är enkelt. Alla andra skriver om exakt samma saker, på samma sätt och har exakt likadana åsikter (politiskt korrekta). Du får inte reda på olika vinklingar av en händelse oavsett om du läser CNN, DN, SvD, Expressen eller Aftonbladet. Alla dessa förmedlar unisont precis samma historia och de har under åratal inte vågat bredda sin journalistik åt något håll.

Att sticka ut betyder att ta risker, detta är inget som vanlig massmedia gör längre. Journalisten är för närvarande inte någon som följer yrkets grundläggande principer (de 10 punkterna i The Elements of Journalism). Journalisten är idag bara en administratör i en gemensam informationsström där alla tidningar meddelar exakt samma sak och den ensamma journalisten kan eller vågar inte påverka p.g.a risken för att förlora sitt jobb eller risken för förtal och hot – eller värst av allt, förlora annonsörer p.g.a något som inte faller dem i smaken.

Därför vänder sig folk mer och mer till alternativa nyhetssajter så som Vaken.se, för människan är nyfiken och törstar efter sanning. De vill veta den andra sidan av en historia. De vill veta vad alla andra läser.

Vaken.se har inget egenvärde, vi är bara en plattform och en språngbräda för den som vill studera mera. Vår ambition har aldrig varit att göra Vaken.se i sig självt till något, det är enbart den information vi väljer att hålla fram som har ett värde. Under 10 års tid så har dock hittills ingen annan journalist vågat beröra den informationen och 9 av 10  kontaktförsök från övrig media till Vaken.se har resulterat i avancerade försök till förtal, misskreditering och nidbilder.

Dessa journalister har behov av att utmåla Vaken.se för att våra någonting det inte är. Läs bara ett par utdrag över alla de gånger i varit med i massmedia, så märker ni att det aldrig handlar om Vaken.se:s ämnen, utan fokus hamnar på att förmedla en osann vinkling av vad Vaken.se gör och där med attackera budbäraren och flytta fokus från budskapet.

Vaken.se:s mål har alltid varit och fortsätter vara [quote_box_center]”att belysa information som annars inte skildras via ordinarie massmedia men som är av grundläggande betydelse för den enskilda människans fria beslutsprocess”. [/quote_box_center]

Läs mer om Vaken.se:s målsättning i vår FAQ.

Under januari hade Vaken.se otroliga 172.000 unika besökare!
jan2015
Tack för att ni alla är så nyfikna och inte kan låta bli att läsa vad vi skriver och publicerar. Vi lovar att fortsätta göra vårt bästa och bli ännu bättre på att välja ut och presentera det som aldrig får höras.

Hälsningar, Jonas, Marcus, Gustaf, Amir och resten av redaktionen

Ps. Läs gärna Newsvoice.se:s humoristiska kommentar till denna artikel!

5 KOMMENTARER

  1. Fantastiskt!

    Välskrivet och underbart kul att höra att intresset är så stort för sanning (eller i alla fall sökandet).
    Vaken må inte alltid ha ”sanningen” men sanningen är den att vaken söker sanningen.
    För att nå sanningen krävs alla vinklar och massmedian har sedan länge inte förmedlat alla vinklar utan struntat i dem som varit obekväma.

    Sann journalism = Lyssna på allt och alla och inte förlöjliga eller liknande. Lögner kommer alltid till ytan utan förlöjligande eller fördomar.

  2. Det glädjer mig väldigt mycket att få följa er här på Vaken. Sanningen kommer alltid fram förr eller senare. Personligen föredrar jag att läsa Vaken pga av att ni skriver riktiga nyheter om vad som händer runt omkring i omvärlden till skillnad från t.ex. CNN, Aftonbladet, expressen, DN med mera som har kontrollerad media och visar enbart det dem VILL att vi skall se.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here