Vill du hjälpa världen undvika kärnvapenkrig?

Finns risk för ett kärnvapenkrig i en snar framtid? Ja, jag tror det kan finnas det.

Finns det verkligen något en privatperson kan göra för att hindra detta om så är fallet? Ja, faktiskt, jag tror det också, hur konstigt det än låter.

Låt mig berätta hur.

För några dagar sedan rapporterades att en 500 kilo-ton vätebomb försvunnit från tyskt förvar:
http://www.veteranstoday.com/2012/04/30/raw-reports-nuclear-threat-from-germany/

Inte bara att en sådan påstås ha försvunnit, det är egentligen fyra stycken som försvunnit. Men man har enligt vittnen sett hur en av dem ”försvann” ombord på en tysk ubåt modell Dolphin. Flera av de inblandade arresterades och har förhörts av polis, trots att de egentligen har immunitet. Även om ubåten med bomben spårades, förlorade man kontakten med den och man vet inte vart den tog vägen.

Nu kanske man kan tro att transporten skedde på laglig väg, men så kan inte vara fallet. Tyskland är egentligen förbjudna att inneha och hantera kärnvapen. Via ett undantag i regelverket tilläts de ändå ha ett visst antal, men dessa skulle enligt överenskommelser varit returnerade till USA 2005. Att de ändå hade sådana vapen visar således att hanteringen i så fall var olaglig.

Konstigt nog rapporterades några dagar senare, hur Israel mottog sin fjärde ubåt av modell Dolphin från Tyskland

Någon koppling till den första artikeln finns inte, förutom modellbeteckning och antalet. Dock noteras att ubåten är kapabel att bära kärnvapen.

Men, vad ska Israel (eller allierad med Israel) med en sådan vätebomb till? De har ju redan massvis med kärnvapen, även om de officiellt sett inte erkänner det. (Se Mordechai Vanunus vittnesmål: https://en.wikipedia.org/wiki/Mordechai_Vanunu, BBC-dokumentär om honom finns också på YouTube).

För att förstå det, kan det först vara bra att veta att man relativt lätt kan mäta varifrån kärnbränslet från en bomb kommit ifrån. Detta görs genom att man studerar nedfallet (eller dess isotopiska signatur, https://en.wikipedia.org/wiki/Isotopic_signature#Radioactive_isotopes). Så, om man hoppas att komma undan med, eller att kunna skylla ifrån sig vid, en sprängning av en kärnladdning någonstans, måste man i en falskflaggsoperation använda någon annans bomb helt enkelt. Hela världen skulle nämligen veta varifrån kärnbränslet kommit kort efter explosionen.

Att risk för krig finns i världen, och speciellt mellanöstern, är inget konstigt. Just nu verkar Iran stå i skottgluggen. Israel har hotat att attackera Iran under en längre tid, och de vill givetvis få så många med sig i attacken som möjligt, dock speciellt USA. Men både Ryssland och Kina har hotat att försvara Iran till varje pris, även om det innebär ett tredje världskrig. Detta har gjort att man fått skjuta upp attacken (dock inte avstå från retoriken att man ska attackera), även om man skyller uppskjutningen på andra svepskäl:

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/151739#.T6RBUPlasfz
http://www.businessinsider.com/russia-thinks-an-israeli-attack-on-iran-by-the-summer-is-almost-certain-2012-4
http://www.atimes.com/atimes/Central_Asia/ME10Ag01.html
http://www.worldaffairsjournal.org/blog/gordon-g-chang/china-planning-surprise-missile-attack
http://eng.news.kremlin.ru/video/1034
http://www.globaltimes.cn/NEWS/tabid/99/ID/680694/Dont-take-peaceful-approach-for-granted.aspx
http://english.chosun.com/site/data/html_dir/2011/08/30/2011083000948.html
https://www.youtube.com/watch?v=V4BDbODrrwY
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israel-s-plan-to-attack-iran-put-on-hold-until-next-year-at-the-earliest-1.421348

Så, om en konventionell attack på Iran inte är möjlig, vad har man då för möjligheter? Man måste skapa förutsättningar för en attack, dvs. en anledning som gör det möjligt att attackera utan att Ryssland och Kina ger sig in i leken. En sådan anledning skulle kunna vara ett terrorattentat som man kan skylla på Iran. Ett sådant skulle inte ens Ryssland eller Kina kunna försvara, vilket således skulle ge världssamfundet rätt att attackera Iran – så länge de är övertygade att attacken verkligen kommer från Iran.

Men om nu Iran inte vill attackera (de må vilja förinta Israel, men de vill ju antagligen helst slippa bli förintade själva på kuppen), måste deras motståndare skapa en falskflaggattack, och skylla den på Iran. Hur troligt är det att någon nu faktiskt skulle planera för en sådan attack?

För att svara på den frågan, betrakta följande nyhet. För första gången någonsin har Israel börjat investera i amerikanska aktier:
http://www.globes.co.il/serveen/globes/docview.asp?did=1000729611&fid=1725

De har aldrig tidigare gjort det. De nämner att de inte investerar i länder med stora problem. Här vill de kanske påskina att USA haft stora problem tid