Kongressledamoten Ron Paul, kandidat till den republikanska nomineringen i presidentvalet, har vunnit delstaterna Maine och Nevada som höll primärval tidigare i år. Dessutom har libertarianerna tagit över kontrollen över det Republikanska partiet i Maine.

Enligt Las Vegas Sun står det nu klart att Ron Paul får hela 22 av Nevadas totalt 25 delegater, medan Mitt Romney alltså bara får tre.

Enligt tidningen är de delegater som kommer från Nevada bundna av resultaten i delstatens caucuses när de ska rösta första gången på republikanernas nationella konvent i Tampa senare i år.

Även i Maine vinner Ron Paul majoriteten av delegaterna. Redan nu står det klart att 15 av de 24 delegater som Maine kommer att skicka till Tampa representerar Ron Paul. De resterande 9 delegaterna har ännu inte offentliggjorts.

Igår tog Ron Paul-anhängare även över ordförandeskapet i det republikanska partiet i Maine, skriver nyhetsbyrån AP.

Trots att etablissemanget mobiliserade stort för att sätta stopp för libertarianerna så vann Ron Paul-anhängarna ordförandestriden med 1 118 röster – vilket bara var fyra röster mer än etablissemangets neokonservative kandidat Charles Cragin.

Källa

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här