Protesterna i västra Ukraina organiseras av CIA, USA:s statsdepartement och av Washington- och EU-finansierade icke-statliga organisationer (NGO:s) som arbetar ihop med CIA och statsdepartementet. Syftet med protesterna är att förändra beslutet av Ukrainas oberoende regering att inte gå med i EU.

USA och EU arbetade till en början tillsammans för att förstöra Ukrainas oberoende och göra landet till en underlydande enhet till EU-regeringen i Bryssel. För EU-regeringen är syftet att expandera EU.

För Washington är syftet att göra Ukraina tillgängligt för plundring av amerikanska banker och företag och att föra in Ukraina i NATO för att göra det möjligt för Washington att få fler militärbaser vid Rysslands gränser.

Det finns tre länder i världen som står i vägen för Washingtons hegemoni över världen – Ryssland, Kina och Iran. Alla dessa tre länder är utsedda till måltavlor av Washington för revolution eller för att få sin självständighet degraderad av propaganda och amerikanska militärbaser som lämnar länderna utsatta för attacker vilket tvingar dem att acceptera Washingtons vilja.

Problemet som har uppstått mellan USA och EU gällande Ukraina är att européerna har förstått att övertagandet av Ukraina är ett direkt hot mot Ryssland vilket kan skära av Europa från olja och naturgas, och om det skulle bli krig, totalt förstöra Europa. Som en konsekvens av detta har EU kommit att vilja avbryta provokationerna av protester i Ukraina.

Responsen från den nykonservativa Victoria Nuland, som är utnämnd till statssekreterare av den dubbelspelande Obama, var ”Fuck the EU”, följt av en beskrivning av medlemmarna i den ukrainska regeringen som Washington försöker tvinga på ett folk som är så omedvetna att de tror att de uppnår oberoende genom att springa in i Washingtons armar. Jag trodde en gång att ingen befolkning kan vara lika omedvetna som den amerikanska, men jag hade fel. Folk från västra Ukraina är mer omedvetna än amerikanerna.

Konstruktionen av ”krisen” i Ukraina är lätt. Den nykonservativa statssekreteraren Victoria Nuland sa till National Press Club i Washington den 13 december 2013, att USA har ”investerat” 5 miljarder dollar på uppvigling i Ukraina.

Krisen finns i princip i västra Ukraina där romantiska idéer om ryskt förtryck är starka och där befolkningen är mindre rysk än i östra Ukraina.

Hatet mot Ryssland i västra Ukraina är så dysfunktionellt att de lurade protestanterna är omedvetna om att ett EU-medlemskap skulle betyda slutet för ukrainsk självständighet och ett styre av EU-byråkrater i Bryssel, Europeiska centralbanken och amerikanska företag. Kanske är Ukraina två länder. Den västra halvan kunde ges till EU och amerikanska företag, och den östra halvan kunde bli återupptagen som en del av Ryssland, där hela Ukraina har befunnit sig lika länge som USA har existerat.

De svala känslorna gentemot Ryssland som finns i västra Ukraina gör det lätt för EU och USA att orsaka problem. De i Washington och Europa som vill förstöra Ukrainas självständighet målar upp en bild av ett oberoende Ukraina som Rysslands gisslan, medan ett Ukraina i EU påstås vara under amerikanskt och europeiskt beskydd. De stora summor pengar som Washington tillför icke-statliga organisationer i Ukraina hjälper till att sprida denna idé och piskar upp befolkningen i blind hysteri. Jag har aldrig någonsin tidigare i mitt liv sett folk så blinda som de ukrainska protestanterna som förstör sitt lands självständighet.

De USA- och EU-finansierade icke-statliga organisationerna är femtekolonnare designade att förstöra självständigheten i länderna de verkar i. Några låtsas vara ”mänskliga rättigheter-organisationer.” Andra indoktrinerar folk under förespeglingar om ”utbildningsprogram” och ”byggande av demokrati.” Ytterligare andra, särskilt de som styrs av CIA, specialiserar sig på provokationer som ”Pussy Riot.” Få, om några av dessa organisationer är legitima. Men de är arroganta. Ledaren för en av dessa icke-statliga organisationer sa före det iranska valet där Mousavi var Washingtons och CIA:s kandidat, att valet skulle resultera i en grön revolution. Han visste detta i förväg, eftersom han hade hjälpt till att finansiera den med amerikanska skattepengar. Jag skrev om det vid den tiden och ni kan hitta texten på min webbsida, www.paulcraigroberts.org och i min nypublicerade bok, How America Was Lost.

De ukrainska demonstranterna har varit våldsamma, men polisen har varit behärskad. Washington har ett egenintresse att hålla igång protesterna i förhoppningen att de ska utvecklas till en revolution vilket möjliggör för Washington att få tag i Ukraina. Vid artikelns skrivande har det amerikanska representanthuset röstat igenom en resolution som hotar med sanktioner om de våldsamma protesterna skulle slås ner av polisen.

Detta innebär med andra ord, att om den ukrainska polisen betedde sig mot våldsamma protestanter på samma sätt som den amerikanska polisen hanterar fredliga protestanter, så är det skäl nog för Washington att lägga sig i Ukrainas interna angelägenheter. Washington använder protesterna för att förstöra Ukrainas självständighet och har en färdig lista av marionetter som Washington ämnar installera som Ukrainas nästa regering.

Text av: Paul Craig Roberts

Paul Craig Roberts var Assistant Secretary of the Treasury for Economic Policy och redaktör för Wall Street Journal. Han har varit kolumnist vid Business Week, Scripps Howard News Service och Creators Syndicate. Han har haft många universitetsuppdrag. Hans internet-kolumner har attraherat läsare från hela världen. Hans senaste bok, Laissez Faire-kapitalismens misslyckande och den ekonomiska upplösningen av Väst finns nu tillgänglig.

Originaltext på engelska: globalresearch.ca, Washington-organiserade protester destabiliserar Ukraina

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här