Bakterier som är resistenta mot antibiotika är ett konstant problem som läkemedelsindustrin inte lyckats att lösa, men i naturriket och på hälsokosthyllorna finns redan en rad örter och medel som fungerar mot dessa bakterier. Natural News rekommenderar tio naturliga antibiotika mot resistenta bakterier och även svampinfektioner.

Alexander Fleming (1881-1951) nobelpristagaren och uppfinnaren av penicillin varnade tidigt för risken att utsätta bakterier för låga halter av antibiotika som inte dödar dem. De kommer att bli resistenta, sa han.

Honung. En studie vid Salve Regina University i Newport, Rode Island (USA) konstaterar att vanlig rå honung har en stark antibiotisk effekt. Det är inte så konstigt att det fungerar. Höga halter av socker har använts i långa tider som konserveringsmedel.

Susan M. Meschwitz, PhD, presenterade fynden vid ”the National Meeting of the American Chemical Society”. Hon sa att honung bekämpar bakterier på flera nivåer samtidigt: med polyfenoler, väteperoxid och osmos (cellsprängning).

Läs mer på newsvoice.se, Tio naturliga antibiotika som dödar svamp och bakterier

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här