1. Använd publika WI-FI utan risk.

När du ansluter till ett publikt nätverk som man kan hitta på café, bibliotek och även flygplatser utan en VPN så utsätter du dig själv för väldigt stora risker. Varje gång du skriver in ett lösenord så finns det en risk att någon annan på nätverket ”lyssnar” in på din aktivitet och loggar den. Med en VPN så är all din aktivitet privat eftersom det går igenom en privat VPN-tunnel som skyddar och krypterar den. Bäst VPN hittar du på VPNetic som jämför och testar hundratals VPN-tjänster.

2. Tycker du att Sveriges utbud av Netflix är dåligt? Inga problem!

Med en VPN kan du registrera dig från ett annat land som till exempel USA på streaming-tjänster. Då får du tillgång till deras utbud av Netflix vilket är enligt många, så mycket bättre.

3. Fildelning!

Det är inte många som fildelar utan VPN nu för tiden men det finns fortfarande några stackare som inte har insett hur lätt det är att spåra IP-adresser. Många svenskar får årligen ner ett brev i brevlådan som kräver dig på skadestånd för att du har laddat ner Frozen från Disney. Men om du hade använt en VPN-tjänst så hade det enkelt kunnat undvikas!

4. Spara pengar vid online-shopping!

Många vet om tricket flygbolag använder när du sitter och rekar efter ett flyg – den andra eller tredje gången du besöker hemsidan har de helt plötsligt ökat i pris. Detta kan de göra genom att spåra dina browser-cookies och automatiskt höja priset när du äntligen ska boka resan. I vissa fall kan du även få billigare biljetter ifall du bokar resan från ett annat land vilket kan göra att du sparar flera tusentals kronor.

5. Komma runt webbside-blockeringar.

Vissa internetleverantörer och regeringar väljer att automatiskt blockera vissa sidor. Med en VPN tar du makten tillbaka och kommer lätt runt alla möjliga sorts blockeringar som är satta i plats.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här