5 anledningar till att fiske är bra för dig

  fiske är

  Läs vår topp 5 anledningar till att fiske är ett utmärkt sätt att förbättra både din fysiska och mentala hälsa.

  1. Det håller dig i form

  När du fiskar så anstränger du nästan varenda huvud-muskelgrupp i kroppen samtidigt som du jobbar på din uthållighet.

  Hur mycket beror givetvis på vilket sorts fiske du ägnar dig åt. Men bara genom att spendera en kvart på att gå till dit favoritfiske-ställe är grymt bra för den vardagliga träningen.

  Uthålligheten som behövs av att stå i flera timmar och kasta om och om igen är något som inte alla klarar av, och då har vi inte ens tänkt på hur jobbigt det kan bli när du får napp på något riktigt stort!

  2. Fiske är en sorts meditation

  Tystnad, stilla vatten och dina egna tankar. Påminner det om något annat? Ja, utan vattnet då så kan det liknas med meditation. Du är ute i naturen och fokuserar endast på en sak – ifall du känner något i fiskespöt. Många fiskare rapporterar ett större lugn i vardagen efter de har fiskat. Mycket av detta beror på att det är väldigt gynnsamt att få en paus från det stressiga digitala och bara bege sig ut i naturen.

  3. Fiskeklubbar

  Om du är den enda av dina vänner som är intresserad av fiske så behöver du inte fiska ensam – det finns nästan alltid en lokal fiske-klubb att gå med i. Det finns absolut inga krav på hur mycket du behöver delta i gemenskapen, men för den som vill så är det otroligt lätt att hitta vänner i sådana klubbar. Gemensamma fiskeresor eller deltaga i fisketävlingar – det är helt upp till dig!

  4. Fiske reducerar stress

  Vi rörde detta ämne lite grann i punkt nummer 2, men det är så pass effektivt att vi måste ge det en egen rubrik. Stress finns överallt i vuxna människors liv. Vare sig det kommer från arbetet eller någon annanstans så är stress nästan alltid en faktor. Att ge sig ut och fiske och koppla bort från vardagen kan vara extremt gynnsamt för den som har en stressig vardag, då det kan fungera som tyst terapi för många. Att bara få vara ensam med havet är något som uppskattas av många.

  5. Det kan förbättra din självkänsla

  Att bli en bra fiskare kräver tid, men man blir nästan alltid bättre ju längre man sysslar med det. Det absolut enklaste sättet att bli bra på fiske är att lägga ned tid på det. Ifall man inte har så mycket tid så kan man alltid anlita en fiskeguide, som hjälper dig utveckla din teknik och erbjuder mentorskap som du annars inte hade haft tillgång till. En bra fiskeguide vi rekommenderar är Expertfiske.com som har färdiga paket att välja mellan.

  Slutsats

  Det finns egentligen oändligt många anledningar till att börja fiska, och inte särskilt många att inte i alla fall prova på. Ifall du är det minsta lilla nyfiken på det så är mitt råd till dig att följa med någon kompis eller fiskeguide, du kommer verkligen inte ångra dig.

  Lämna ett svar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here