Den profilerade vaccinlobbyisten och ultraglobalisten Bill Gates, som är med och lotsar utvecklingen av vacciner i USA i samarbete med den kontroversielle hälsomyndighetsdirektören Anthony Fauci, berättar i en intervju att han inte bekymras över det faktum att över 80 procent av de som testats med ett omtalat coronavaccin från läkemedelsföretaget Moderna rapporterats få biverkningar.

Gates erkänner i en intervju med CBS nyhetsankare Norah O’Donnell att osäkerheten är mycket stor kring huruvida det senaste Moderna-vaccinet överhuvudtaget kommer att fungera. Hans målsättning att minst tre fjärdedelar av världens befolkning ska injiceras med någon typ av corona-vaccin står dock fortfarande fast.

O’Donnell uttrycker i intervjun med Gates en oro över de omfattande bieffekterna som rapporterats i ett pågående corona-vaccin-experiment – en oro som Gates dock själv inte delar eftersom det enligt honom inte handlat om “permanenta hälsoskador” bland de 80 procent av testpersonerna som fått negativa bieffekter. Dessa har handlat om alltifrån kraftig frossa till feber och huvudvärk.

Sidoeffekterna var inte superallvarliga, de orsakade inte permanenta hälsoproblem, menar Gates och tillägger att ”det är väldigt svårt att beskriva komplexa vetenskapliga saker på ett sätt som är enkelt att förstå”. Samtidigt erkänner han för CBS att osäkerheten kring detta och även andra vacciner man testar är mycket stor.

Vi vet inte om de här vaccinerna kommer att fungera. Vi vet inte om de kommer att fungera för att förhindra dödsfall, vi vet inte om de kommer att fungera för att förhindra smitta, medger Gates och tillägger att även om vacciner framkallar immunitet så vet man heller inte hur länge denna varar.

Nyhetsreportern pressar honom med att alla som fick en hög dos fick bieffekter, varpå Gates upprepar att det ”inte är så dramatiskt” och att den ansvariga myndigheten Food and Drug Administration (FDA) kommer att se ”väldigt noga” på det samt att deras riktlinjer är ”väldigt, väldigt passande”.

Läs mer på nyadagbladet.se, 80 procent fick biverkningar i tester av nytt coronavaccin – Bill Gates pressad

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här