I ett försök att uppmana befolkningen i Österrike att ta så kallade boosterinjektioner med covidvaccin har man nu skapat karaktären ”Boosta”, en jättespruta som i kampanjfilmer drar med sig människor till vaccinationscentralen mot deras vilja.

I huvudstaden Wien i Österrike har man skapat en ny bisarr vaccinkampanj för att uppmana medborgare att injicera sig med boosters av covidvaccin. En video på Instagram visar två män som till synes är på en fest och på tyska talar om hur de är de enda på festen som inte är vaccinerade. De fortsätter med att kalla de vaccinerade för ”idioter” varefter en person utklädd till en jättespruta dyker upp bredvid dem. Sprutan, som har ett strängt och skeptiskt ansiktsuttryck, tar de båda männen i öronen och tvingar dem med till vaccinationscentralen.

Sprutan, som kallas ”Boosta”, medverkar i ett antal videor på både Instagram och Tiktok, där den springer runt i centrala Wien och uppmanar människor att vaccinera sig med bosstersprutor mot covid-19. I en video från Tiktok, där sprutan har ett eget konto, attackerar Boosta en man på tunnelbanan med dennes ryggsäck eftersom mannen är utan mask, något Wien fortfarande kräver i kollektivtrafiken. I resten av landet har maskkraven dock slopats.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här