Ett seriemordsförsök som tidigare klassats som terrorattack utförd av en afghansk ung man ledde till att sju personer våldsamt angreps med kniv i Vetlanda medan angriparen skrek ”Allahu akbar”. Det avslöjas av Samhällsnytt och medborgarjournalisten Lamotte.

Flera större svenska medier har de senaste dagarna rapporterat om mordförsöken, men valt att tona ner detaljerna kring händelsen. Inget av massmedierna vill berätta om att det rörde sig om en man med religiösa motiv, att mannen skrek ”Allahu akbar” (Gud är större). Inte heller framkommer i flera större medier andra omständigheter av betydelse.

Brottsrubriceringen ändrades från misstänkt terrordåd till försök till mord. Personer på nätet frågar retoriskt att om inte detta var en terrorattack, vad är då en terrorattack?

SVT tonar ned händelsen:

“Händelsen rubriceras som flera fall av mordförsök.” … “Motivet var inledningsvis oklart och är fortfarande okänt.” … “Däremot släpper vi inte andra kopplingar. Vi kan inte nöja oss med att säga att en gärningsman är gripen och nu har vi löst det här”, enligt biträdande Regionpolischef Carina Lennquist.

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här