AI-robotar gillar Hitler och vill förgöra mänskligheten

Microsofts AI twitter-robot gillar Hitler och en annan robot säger sig vilja förgöra mänskligheten. Vi kan skratta åt det här men utvecklingen av AI bortom demokratisk kontroll är kuslig och ett stort hot, kan vi lita på dessa AI-robotar?

palbergstrom.com

5 KOMMENTARER

  1. Märklig rubriksättning..skojar ni eller? Har artikelförfattaren väldigt svårt att vara om ens lite neutral eller vad?

  2. Vad är problemet? AI som begriper att Hitler hade rätt och att holohox är ren propaganda samt att mänskligheten består av IQ-befriade avskum som bör förintas. Går ju liksom inte att argumentera emot sanningen.

  3. Robotar är inte kompatibla med mänskligheten. Då de styrande är sociopater så kommer teknik oundvikligen användas emot folket. Nästa generation ärver det som nu skapas. Om du inte litar på dagens ”politiker”… så kommer du inte att lita på morgondagens. Själv anser jag att alla, ja alla robotar bör förbjudas i lag. Och att utveckling av robotar bör ses som brott mot mänskligheten… om inte så kommer vi garanterat få ångra det senare… <3

  4. En bugg i en robot och detta händer. Man kan ju undra över var vettet har vägen för maken till okunnighet om utvecklingen av robotar tar då priset.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here