Richard Black, republikan och senator i USA:s delstat Virginia, angrep i klara ordalag USA:s Syrienpolitik i den intervju han gav till Russia Today (RT) den 5 oktober. När RT bad Richard Black kommentera utrikesminister John Kerrys uttalande om att Ryssland och Syrien inte vill lösa krisen i Syrien genom diplomati, svarade han: ”Jag anser att inte finns någon antydan om att John Kerry önskar något annat än att störta Syriens legitima regering. Om man går tillbaka till när IS tog kontroll över Mosul med hjälp av ett stort förråd amerikanska vapen, så ingrep inte USA för att stoppa att vapnen kunde införas i Syrien. USA tillät också IS att köra 2000 tankbilar fram och tillbaka från Turkiet. Först när Ryssland ingrep stoppades dessa. Den USA-ledda koalitionen tillät en stor IS-armé att marschera genom öknen för att ockupera Palmyra. Jag tror att deras avsikt var att, om de skulle lyckas med det, kanske gå vidare från Palmyra till Damaskus.”

Richard Black sa vidare att ”Vi (USA- ö.a.) var redo att utsätta hela Syrien för IS grymheter för att störta Syriens regering. Jag kan inte se något som helst bevis för att utrikesminister Kerry är ärligt intresserad av fred.”

Läs mer på larouche.se

6 KOMMENTARER

 1. Kerry är en av de största skurkarna i syrienkriget! Han är Wall Streets och USA-oligarkernas hantlangare i krig och därför vill han inte alls ha någon som helst fred i någon av de krig som USA för närvarande är inblandat i…märk väl alla olagliga krig, stridande mot de konventioner USA själv varit med och skrivit på i FN.

 2. Det finns inga indikationer att USA vill göra något militärt i Syrien så de vill som många andra vill har en förhandlingslösning i Syrien.

  Förhandla är något Ryssland har visat sig vara urusla på utan de griper till vapenmakt istället som i t.ex. Krim.

  • Det första du nämner gällande USA är rent strunt.

   Har redan svarat på många av dina påståenden här via en annan artikel ”Syrien idag” men här kommer det igen..

   Ryssland har inte invaderat Krim och det finns det heller inget belägg
   för det. Att man kallar det för en ”olaglig” annexering, betyder inte
   att någon egentlig väpnad konflikt skedde där, vilken det inte heller
   inträffade. Man röstade istället och Krimborna valde precis som
   människorna boendes i Lugansk och Donetsk att lämna Ukraina. Krim har
   f.ö. tillhört Ryssland i mer än 300 år innan Ukraina fick tillbaka sin
   självständighet. Det fanns även en aktiv rysk marinbas där vilket
   förändrade läget dramatiskt eftersom rysk millitär i realiteten redan
   varit på plats där i mer än 300 år redan.

   • Källa till att det jag skrivit om USA är rent strunt och de om Krim har jag svarat på i den andra tråden. Du behöver inte ha de på två ställen för jag får mail när någon svarar.

   • Så svarar den som inte klara av att ta kritik och sedan inte kan ge ett vettigt svar.
    Låter som en stor förlorare enligt mig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här