Amerikanska soldater som kämpat i både Irak and Afghanistan ångrar bittert sitt deltagande som legosoldater mot ryssarna i Ukraina. De såg kriget i Ukraina som ett hederskrig mot Ryssland. De fick uppdraget att döda som många ryssar som möjligt. The Daily Beast intervjuade två soldater om vad som hände när de kom till krigszonen.

Legosoldaten David Bramlette:

“Jag skickade ett mail till mina föräldrar där jag skrev: det här är det mest rättfärdiga krig som jag tror att min generation kommer att få uppleva under sin livstid. Det är det goda mot det onda”, sa Bramlette till The Daily Beast. “Det var därför jag åkte.”

Den före detta marinkårssoldaten Troy Offenbecker ställde upp på Ukrainas sida på samma premisser.

Uppdragen var slitsamma, säger Bramlette. I Irak eller Afghanistan hade hans team luftunderstöd, ISR-stöd, och underrättelser, övervakning- och spaningsstöd. Annat var det Ukraina. Han berättar om hur rekognosering var beroende av fotsoldater som måste överleva sina spaningsuppdrag för att muntligt kunna berätta vad de funnit.

“Det finns inga helikoptrarsom kommer och hämtar dig… det kan gå riktigt, riktigt jävla fort. Och det är den typen av saker som är ganska jobbiga.”

Branlette berättar för Daily Beast om detaljerna, om hur svårt det var att hålla sig utom synhåll för de ryska trupperna. Det blev blev allt svårare för varje dag som gick mot vintern. I takt med att grönskan försvann blev det allt svårare att hålla sig gömd. Gruppens fordon gick sönder hela tiden och de hade ont om pengar.

“Eftersom vi är ett taktikteam med små enheter… springer du runt framför den ukrainska linjen och den ryska linjen. Det finns inga löv på träden, buskarna är kala, träden är kala och det är kallare”, säger Bramlette.

“Jag kom fram till att jag inte kommer att återvända och strida

Läs mer på newsvoice.se, Amerikanska soldater ångrar att de krigade mot ryssarna i Ukraina – Det värsta de varit med om

1 KOMMENTAR

  1. Inga problem Svensk Regering och Riksdag skickar våra svenska ungdomar att ersätta de Amerikanska. På så sätt dödas inga Amerikaner o sitt eget krig utan bara svenskar…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här