En högt uppsatt analytiker på Google berättar för Project Veritas att företaget aktivt försöker påverka utgången i det amerikanska valet genom riktade politiska annonser som bygger på användarnas egna politiska åsikter och interaktioner. Primärt handlar det om att övertyga väljare att fortsätta stödja Joe Biden.

Ashwin Agrawal, som ansvarat för analyser av Google Cloud, berättar att samtliga sociala medier och större onlineplattformar känner till användarnas politiska interaktioner och åsikter och att man medvetet använder sig av riktade annonser för att påverka människors politiska uppfattning och i förlängningen också utgången i det kommande presidentvalet.

Det handlar till stor del om att få Joe Bidens anhängare att fortsätta rösta på honom och Demokraterna genom att mata dem med annonser från Biden eftersom teorin är att ju mer anhängarna ser av en politiker desto mer kommer det också stödja och sympatisera med denna.

– Om du är en demokrat och du ser mer och mer demokratiska annonser så får du inte någon chans att ändra dina åsikter, konstaterar han.

Läs mer på nyadagbladet.se, Analytiker på Google: Vi manipulerar väljarna med algoritmer och riktade annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här