Om det är så att du bestämt dig att du vill ha hjälp med din flytt, se till att anlita en som finns där du bor. En del flyttfirmor finns bara i en viss stad, andra kan verka över hela Sverige. Det kan vara smart att anlita en flyttfirma i södra Sverige, Mälardalen och Norrland. Det underlättar en hel del att slippa tänka på att be vänner om hjälp eller hyra kärra och annat. Före du flyttar, så bör du ägna dig åt att packa och det på rätt sätt!

Så flyttpackar du för en enkel flytt

När det är dags att flytta, så är det ju även ett måste att packa ner alla dina saker! I alla fall de saker du vill ha med till din nya bostad. Oftast är det just flyttpackningen som tar längst tid. Det beror allt som oftast på att man har samlat på sig massa grejer. Ju längre tid man bott på en plats, desto fler saker tenderar det att bli. Så innan du flyttar, rensa ut! Kasta det som är trasigt, sälj och skänk annat! Det gör att har färre saker att behöva packa ner.

Använd dig av bra flyttkartonger

En del packar i vad som finns tillgängligt. Det är en bananlåda där, en väska här och en vanlig flyttlåda. Men för att packa på bästa sätt, se till att använda dig av identiska flyttkartonger. Dessa kan staplas på bra sätt och de är även enklare att bära. För att inte tala om att det är lättare att passa in dem i flyttbilen! Se till att inte packa för tungt, utan använd hellre fler lådor. Sedan bör du också märka upp dem med innehåll.

Ta rum för rum

När du ska packa, så är det bra att prioritera vissa rum före andra. En del av rummen är ju ett måste att använda fram till flyttdagen.  När det gäller köket, packa ner det mesta, men spara en del bestick och porslin. Det mesta i vardagsrummet går ofta att packa tidigt. Samma sak med sovrummet. Där kan du packa alla lakan, handdukar och kläder. Det rum du ska vänta med till sist och packa sista veckan, det är badrummet. På nätet finns det smarta tidsscheman för hur du bör packa och när.

Packa flyttbilen

När väl dagen för flytt kommer, då är det ju själva flyttbilen som ska packas. Om du anlitar en flyttfirma, så löser de det! Det är ju viktigt att packa på rätt sätt så att allt får plats, helst i ett enda lass. Det gör att man brukar börja med de största möblerna och sedan fylla på med kartongerna.

Du bör se till att ha en separat låda i din egen bil, med lite olika nödvändigheter samt se även till att ha koll på dina värdesaker och nycklar.

Väl framme vid nya bostaden, ställ lådorna direkt i de rum de ska till. Det ser du ju på vad de är märkta med!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här