En framstående europeisk klimatolog som delade Nobels fredspris med kollegor i FN hoppade av det sjunkande skeppet när det stod klart att data från havstemperaturer visar på att klimatet är på väg att bli kyligare, doktor Lucka Kajfež Bogataj har nu sagt att koldioxid troligtvis inte orsakar att jordens medeltemperatur stiger.

En höjd koncentration av koldioxid i atmosfären följer en ökad temperatur, inte tvärtom

Doktor Bogataj säger i en studie publicerad i år att data från iskärnor visar på att nivån av koldioxid stiger efter temperaturen stiger.

Denna eminenta slovenska forskare är huvudrådgivare när det gäller klimat till Sloveniens president Danilo Turk.
I hennes artikel står följande att läsa: ”En detaljerad jämförelse av temperaturdata och mängden koldioxid i isen visar att i medel så ökar nivån av koldioxid ungefär 700 år efter temperaturökningar”

Fler kvinnor hoppar av teorin om att koldioxid driver en global uppvärmning, doktor Judith Curry anklagade i oktober IPCC för korruption enligt tidskriften Nature.

Kritiken kommer även från flera andra håll. En bok med titeln ”Slaying the Sky Dragon: Death of the Greenhouse Gas Theory” författad av 21 vetenskapsmän inklusive Claes Johnson från KTH har getts ut i år. En av författarna till boken menar att Bogataj lämnat IPCC innan uppvärmningskulten går under. Mannen med namnet Alkalaj säger följande:

”Hon är fortfarande sedd som en eminent forskare så hon har mycket att förlora på att fortsätta sitt stöd åt IPCC. Hon är en politisk överlevare och kommer att låtsas som att hon hela tiden visste vad som pågick”

Originalartikel, Ännu en framstående forskare menar att koldioxid inte driver en global uppvärmning

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här