Fallen av autism har ökat enormt de senaste årtionden och har inget med förbättrade diagnoskriterier att göra. Detta menar den pensionerade barnläkaren F. Edward Yazback, engagerad i frågor kring autism.

The Center of Disease Control and Prevention (CDC) har hand om hälsofrågor i USA och har sedan 1980-talet blivit alltmer involverat i reglering och förespråkande av vaccinering. Trots farhågor om koppling mellan vaccin och autism har de gjort väldigt lite för att ta reda på sambandet. Tre stora studier som de sponsrat är epidemiologiskt utförda, varav en innefattar den välkända danska studien. Trots flera brister och att den visade en ökning av autism bland de som fått MPR-vaccin, avfärdades ett samband.

Kliniska studier behövs för att säkerställa kontra avfärda ett samband. Att tiomersal togs ur barnvaccinerna var klokt gjort och det är ofattbart att ett välkänt gift använts som konserveringsmedel i över 60 år. Seriösa oberoende studier behövs, vilket inte kan tas för givet av de med finansiella kopplingar till vaccinindustin. Forskningen borde inte begränsas till att mäta epidemiologisk data på en skärm. Den måste inkludera noggrann undersökning av de drabbade barnen och intervjuer från föräldrarna. Undersökning av tarmen borde också ingå då det är fler än Wakefield som varit ett samband mellan tarmproblem och autism på spåren.

Läs mer på vaccin.me, Antikroppar mot mässling – funna i autistiska personer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här