Om det är så att du jobbar med livsmedel inom livsmedelsindustrin, så gäller det att ha bra lösningar för att packa alla varor. Kanske du har en påsmaskin eller funderar på att skaffa en flowpack? Till dessa maskiner behöver du även ha förpackningsmaterial.

Förpackningsmaterial för livsmedel består oftast av olika sorters plastfilmer, vakuumpåsar, ståpåsar, burkar, tråg och så vidare. Det gäller att ha rätt sorts material att packa i. Det så att livsmedlet du packar får en lång hållbarhet samt kan hanteras utan att skadas. Ett förpackningsmaterial som är vanligt är det som heter krympfilm. Denna plast så att säga krymper ihop och omsluter det man packar. Det är vanligt att se det runt ägg, pizzor, pappersprodukter, fast food och frysta hamburgare.

Satsa på en flowpack

Ett sätt att packa livsmedel på är med hjälp av en flowpackmaskin. Den maskinen hjälper er att packa på ett snabbt och effektivt sätt. Det genom att plasta in dem med rätt sorts förpackningsmaterial. Till den maskinen kan ni använda er av plastfilm. Det finns olika sorters plastfilmer att använda tillsammans med denna maskin.

Påsar för påsmaskin

Om det är så att ni har en påsmaskin så är förpackningsmaterialet givet. Det är då påsar ni ska satsa på. Det finns idag smarta stand up påsar. De har en bra förslutning, som kan öppnas och stängas av konsumenten. Fördelen med dessa påsar är att du kan göra dem på det sätt du vill. Alltså designmässigt.

En annan slags påse som är bra att förpacka i, det är så kallade vakuumpåsar. Packar ni i sådana så ger det en syrefri miljö som på ett bra sätt ökar hållbarheten på dina råvaror och rätter. Detta förpackningsmaterial passar bra för kött så väl som det passar bra för färdigrätter av olika slag. Det ni även då kan behöva är en så kallad vakkuumpackare.