Är självbotande människor farliga?

hälsa Ann Boroch Localization självbotande Slutet på naturen privat utsäde Bertil Wosk Ekologisk mat fortfarande Stanfords studie

Det händer nuförtiden att folk i allmänhet finner egna metoder och preparat som de botar sig själva med. De senaste åren har två grupper vuxit sig sig stora och verkar utgöra ett hot mot etablissemanget. Vi jämför två exempel; LCHF (lågkolhydratkost) och kolloidalt silver.

Friska med LCHF
När människor med mångårig diabetes börjar äta LCHF händer saker. De flesta upplever att blodsockret stabiliseras och många vittnar om att man inte behöver mediciner längre. En del säger sig t o m blivit av med diabetes-symptomen helt. Andra sjukdomar eller problem som hämmats av LCHF är fetma, epilepsi, gikt, akne och barnlöshet.

Friska med kolloidalt silver
Det finns personer som efter många år av sjukdom slutligen hittar kolloidalt silver och upplever en dramatisk hälsoförbättring. En samling av många användarberättelser beskriver tillfrisknande vid kol, borrelia, magsjuka, förkylning, sår, nässprayberoende, svampinfektioner, astma, allergi, vårtor, tandhälsa, öron/ögoninflammation och cancer.

De som blivit friska idiotförklaras
Dessa två stora grupper självständigt tänkande individer vittnar om bättre hälsa på eget initiativ. Men eftersom etablissemanget säger att hälsoeffekterna är omöjliga, misskrediteras grupperna och de får gång på gång höra att LCHF är farligt och kolloidalt silver är farligt.

LCHF i media
Artiklar som varnar för LCHF leder ofta till många och starka reaktioner. Journalister som skriver och professorer som uttalar sig motstridigt till kosten, beskriver ofta efteråt om massvis av  upprörda mail, kommentarer och telefonsamtal som de får ta emot. Anhängarna som reagerar menar att ”sanningar” som framförs av journalister och experter inte stämmer och vill visa en annan bild. Det slutar inte sällan i ett informationskrig mellan övertygade LCHF-förespråkare med personliga erfarenheter och experter som hellre vill lyfta fram Livsmedelsverkets varningar och andra medicinska metoder.

Kolloidalt silver i media
Kolloidalt silver har hängts ut i media vid flera tillfällen. Gemensamt har varit röster som vill förbjuda produkten helt. Just nu pågår en mediestorm efter att Helsingborgs Dagblad beskrivit kolloidalt silver som en bluff. Många som använt produkten och fått bra hälsoresultat har upprörts. För dem är det allt annat än bluff och kvacksalveri. Men journalisten fortsatte i en serie artiklar att intervjua myndigheter som ville få bort produkten. Ingen stans i media återgavs hälsovinsterna som bevisligen finns i tusentals beskrivningar.

Livsmedelsverket som gemensam ”fiende”
I båda fallen är Svenska Livsmedelsverket bärare av information som vill varna för metoderna. Att LCFH ger cancer och att man blir blå av att dricka kolloidalt silver, är bara några exempel som Livsmedelsverket skriver på sin hemsida men som ingen ännu sett exempel på.

LCHF är en farlig sekt
När debatten om LCHF rör upp mycket känslor hos de som blivit friskare blir experter och journalister misstänksamma. Det måste vara en sekt. LCHF är en religion heter det eftersom anhängarna är så rabiata när de blir påhoppade. Att de i själva verket reagerar på att bli fråntagna rätten till sitt nya friskare liv, finns sällan med som en aspekt.

Kolloidalt silveranhängare tillhör en sekt – sektledaren är Sveriges ledande producent
En journalist hittade på namnet Silversekten efter att användare vänt sig mot den journalist som ensidigt beskrivit kolloidalt silver som ett bluffmedel. Det kan inte bota någonting, eftersom ingen medicinsk expert vill bekräfta detta och då måste alla som blivit friskare ingå i en religiös sekt. Som ledaren för sekten utpekades Sveriges ledande producent av varan. Han måste ha lurat alla att tro så hårt på kvacksalveriprodukten att han lyckats få alla att följa honom, i stället för att hylla journalisten som avslöjat en avancerad bluff.

Summa summarum, kan man konstatera att det här med stora grupper människor som säger sig kunnat bli friska på mer eller mindre egen hand, är ett farligt släkte. Mediedrevet pekar på att kvacksalveri är farligt, eftersom människor i allmänhet då kan börja överge skolmedicinen. Men det farligaste för hälsosamhället är kanske att när människor ser en spricka i fasaden inom ett område, upptäcker man kanske fler.

Uttalanden om LCHF:
Till en diabetespatient som just berättat att hon blivit friskare av LCHF:
”Du kommer att dö av näringsbrist !” , okänd diabetes-sköterska.

Uttalanden om varför folk dricker kolloidalt silver:
”Folk kanske är desperata, de är sjuka kanske, vill testa allt. Eller som inte bara har tid att kolla upp vad det är för källor de här idioterna använder sig av. Och vad är det för källor de använder sig av? Ja det är då källan, deras egen röv”, Sveriges Radio.

Canal 2nd Opinion, Är självbotande människor farliga?

1 kommentar

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here