Representanthuset i Australien röstade denna vecka för att anta den australiska lagen om digital ID (Digital ID Bill 2024) med röstsiffrorna 87-56, efter att den redan hade godkänts av senaten.

Planen är att eliminera alla former av fysisk identifiering och ersätta dem med digitala ID-system som kommer att samla allas mest känsliga personliga information i en centraliserad källa som kontrolleras av regeringen och privata intressen.

En säkerhets- och integritetskatastrof under uppsegling, planen kommer också att syfta till att digitalisera och centralisera alla statliga tjänster, människors sjukförsäkringsplaner, skatteuppgifter och allt annat de kan pressa in där.

Kostnaden för Australien för allt detta är nästan 200 miljoner dollar, och detta är bara för lanseringen. Efter det kommer kostnaderna att fortsätta på obestämd tid och tömma skattebetalarna på ännu mer av deras arbete.

Australien håller på att bli ett censurhelvete
Medlemmar av Liberal-National Opposition, som röstade emot lagen, säger att deras väljare är djupt oroade över integritetsimplikationerna av systemet, för att inte tala om deras friheter i allmänhet. De oroar sig också för att regeringen kommer att använda det digitala ID-ramverket för att granska deras personliga liv ännu djupare än den redan gör.

De som förespråkar det digitala ID-ramverket insisterar på att det kommer att tillföra ”bekvämlighet” till allas liv, men är det verkligen värt att ge upp varje återstående uns av frihet och integritet?

För närvarande kommer deltagande att förbli frivilligt, men det är sannolikt att det kommer att förändras med tiden. Sådana saker börjar alltid på detta sätt för att sedan bli obligatoriska när de når sitt avsedda mål.

Lagen som den ser ut just nu kommer att tillåta människor att öppna bankkonton utan digitala ID genom att ”gå till närmaste filial”, men vad händer när det inte längre finns några fysiska bankfilialer att besöka? Fysiska bankplatser försvinner snabbt eftersom även de går över till digitala lösningar.

Liberala senatorn Alex Antic varnade för detta när han diskuterade lagens drakoniska implikationer, som tillsammans med Online Safety Act och eSafety-programmet kommer att göra livet i Australien till en Orwellsk mardröm.

Australiens censurmatris existerar för att ”skydda barnen”, eller så får vi höra, men verkligheten är att den endast finns för att tillåta regeringen att bestämma vilket innehåll som är okej att dela online och vilket som är ”skadligt”.

Ett nytt pilotprogram på 6,5 miljoner dollar inbäddat i Australiens federala budget kommer också att skapa en onlineåldersverifieringsmetod kallad ”age assurance technology” som kommer att göra det ännu svårare att komma åt visst innehåll online. Även om en sådan metod är bra för att skydda barn från snusk och annat olämpligt innehåll, kan den också användas av regeringen för att begränsa andra saker.

Sedan finns det ”framväxande onlinehot”-delen av den federala budgeten. Totalt har 43,2 miljoner dollar avsatts i budgetens kommunikationspaket för att bekämpa denna kategori av onlineinnehåll, medan eSafety-kommissionärens kontor kommer att få 1,4 miljoner dollar under de kommande två åren för sin censuragenda.

Australien går också efter X och beordrar den av Elon Musk ägda sociala medieplattformen att ta bort videofilmer av den senaste knivhändelsen i en kyrka i Sydney.

X geo-blockerade innehållet inom Australien men eSafety-kommissionären var inte nöjd med bara detta. Ett tillfälligt domstolsbeslut erhölls från en australisk federal domstol för att blockera videon överallt.

naturalnews.com, Australiens parlament antar lag om digitalt ID

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här