Reportern Dan Dicks från Press For Truth konfronterar Bankiren James Wolfensohn (fd presidenten för världsbanken 1995-2005) på flygplatsen på väg från årets bilderbergmöte i Österrike. James Wolfensohn har först glömt att han varit på bilderbergmötet och har i nästa andetag inte varit där alls. Reportern Dan Dicks hanterar konfrontationen exemplariskt och är mycket vänlig, välformulerad och artig i sitt försök att få James Wolfensohn att svara på ett par enkla frågor. Dan blir sedan utkastad av samma säkerhetsvakt som kastade ut honom från Bilderbergarnas hotell.

 

3 KOMMENTARER

 1. Hoppsan.
  Först sa han väl att han inte var där på frågan om hur mötet var i år?
  sedan fick han väl frågan om VAD man diskuterade på mötet, när han i nästa andetag svarar på just DEN frågan med:
  – I can’t remember.

  Så här formuleras det i artikeln:
  ”James Wolfensohn har först glömt att han varit på bilderbergmötet och har i nästa andetag inte varit där alls.”
  Feil.

  När jag dessutom läser rubriken så lyder en del av den så här:

  ”har redan glömt att han varit där.”
  Nä, han förnekar att han har varit där. Jag har en förhoppning om att vederbörande författare förstår skillnaden mellan att glömma och förneka?
  Den är mindre framgångsrikt att slarva om man vill framstå som seriös. Just saying.

  Bra att ni exponerar Bilderber men i dagsläget tappar exponeringen sitt värde.
  Förbättring, lägg det ordet på minnet.

  • Hej! Vi söker ständigt nya artikelförfattare, redaktörer och översättare som på ett positivt och engagerat sätt kan bidra till bättre och bredare nyhetsrapportering. Vi har resursbrist på vaken.se och alldeles för få som hjälper till i förhållande till tillgänglig arbetsmängd. Skicka oss ett mail på info@vaken.se och berätta om dig själv så kanske du kan hjälpa till att förbättra både sidan, nyheterna och bidra till att publicera ett bredare urval av alternativ information. Tack för att du hör av dig, vi ser fram emot att höra från dig.

   • Tack för erbjudandet men jag har dessvärre dåligt med tid och intresse för att engagera mig i Vaken.se.
    Ändra gärna artikeln iaf så att den blir korrekt nu när felet uppdagades. Man skulle exempelvis kunna byta i rubriken från ”Har redan glömt att han varit där” till ”Han förnekar att han varit där”, eftersom det är en mer korrekt analys av klippet.
    Sen bör ni även formulera om i artikeln eftersom det inte stämmer överens med vad som faktisk sker i klippet, dialogen dvs.

    Upptäcker jag flera fel framöver så hör jag av mig med förslag på formuleringar.
    Väl mött.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här