Medan USA överväger att bemöta vad man kallar en attack med kemiska vapen från Syriens Bashar al-Assads regim som dödade hundratals civila, uppger tillförlitliga Mellanösternkällor att de har bevis på de skyldiga faktiskt var rebellstyrkorna som försöker att ta över regeringsmakten.

Utrikesminister John Kerry anklagade Assad-regeringen för att dölja användningen av kemiska vapen i ett ”fegt brott” en ”moralisk obscenitet” som chockat världens medvetande. Kerry hävdade att Obama-administrationen hade ”obestridliga” bevis ”att Assad-regeringen var kapabla att använda kemiska vapen mot civila” i attacken i Damaskus förorter den 21:a augusti.

Rapporter att Obama-administrationen överväger en militär attack mot Assad-regeringen fortsatte att cirkulera under måndagen. Under tiden besköts FNs vapeninspektörer i Syrien av prickskyttar, när de försökte undersöka platsen för attacken den 21:a augusti.

Assad avvisar anklagelserna att hans regeringsstyrkor använt kemiska vapen som ”befängda” och ”helt politiserade”, rapporterade Los Angeles Times.

Han hävdar att syriska styrkor var i området som attacken riktades mot.

”Hur är det möjligt att något land skulle använda kemiska vapen, eller några massförstörelsevapen, i ett område där dess egna styrkor finns?” frågade Assad i intervjun med Izvestia, enligt en översättning från Syriens officiella nyhetsbyrå, publicerad av Los Angeles Times.

”Detta är befängt! Dessa anklagelser är helt politiserade och kommer p.g.a. de framsteg som gjorts av den syriska armén mot terrorister.”

Rebellattack?
Med hjälp av förra PLO-medlemmen och infödda arabisktalande Walid Shoebat, har WND (World Net Daily) samlat bevis från olika källor i Mellanöstern som kastar tvivel över Obama-administrationen som hävdar att Assad-regeringen är ansvarig för förra veckans gasattack.

En video upplagd på YouTube, inbäddad nedan, visar hur den Fria Syriska Armén eller andra rebellstyrkor avfyrar en sarin-gas attack på en syrisk by.

En annan video som lagts upp på YouTube visar vad som verkar vara syriska rebellstyrkor som laddar en kanister av nervgas på en raket för att förmodligen skjuta på civila och förmodade regeringsstyrkor.

Nedan visas en skärmdump från videon där civila rebellstyrkor placerar en mystisk blå kapsel på en raketavfyringsramp.

En separat YouTube video från Syriens television visar en arsenal som beslagtagits av regeringen, av vad som verkar vara nervgasvapen, som tagits från ett rebellfäste i Jobar, Syrien.

Bilden nedan visar behållare i arsenalen från rebellfästet I Jobar som liknar den behållare som avfyrades av rebellstyrkor i den första bilden ovan.

En närbild från den Syriska televisionens nyhetsrapportering, nedan, visas ett kemisk ämne identifierad till att vara tillverkad av ett saudiskt företag.

En rapport från den rysk-arabisk-talande kanalen RT Arabic visar beslagtagen rebellvapenarsenal förmodligen med kemiska vapen tillverkade i Saudiarabien och gasmasker, vilket ger stöd för ryska antaganden att rebellerna är skyldiga till den kemiska attacken.

Den 23:e augusti lades på LiveLeak.com upp en ljudinspelning av ett mobiltelefonsamtal som sändes på Syrisk TV mellan en terrorist som har samröre med den civila rebellmilisen ”Shuhada al-Bayada bataljonen” i Homs, Syrien, och hans saudiarabiska chef, vilken identifierats som ”Abulbasit.” Telefonsamtalet indikerar att rebellanslutna terrorister i Syrien, inte Assad-regeringen, avfyrade den kemiska vapenattacken i Deir Ballba i Homs, Syrien, på landsbygden.

Terroristen sa att hans grupp, som består av 200 terrorister flydde från al-Bayadah till al-Daar al-Kabera genom en tunnel, som användes för att köpa vapen för att attackera Homs.

En Saudisk finansman, som var i Kairo, bad de syriska terroristerna att uppge detaljer om deras grupp och hur de skulle få pengarna. Saudiern medgav att han stödde terroristerna i Daraa och på Damaskus landsbygd. Den syriska terroristen berättade för honom att en av hans ”bataljons” prestationer var användningen av kemiska vapen i Deir Ballba.

Det inspelade telefonsamtalet avslöjar samarbetet mellan två terroristgrupper i Syrien att föra två flaskor med saringas från området Barzeh i Damaskus.

Ryska mediekällor har konsekvent rapporterat att syrisk militär har upptäckt rebellager som innehåller kemiska vapen och har dokumenterat rebellernas kemiska vapenattacker mot de syriska civila och militären.

Originaltext på engelska: wnd.com, Bevis: Gasattack i Syrien utfördes av USA-allierade

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här