Det finns en kontroversiell sida av det pågående våldet bland Sveriges kriminella och det är underhållningsfaktorn i det hela. BigDrippa är en Youtube-kommentator som skapar content kring de våldsamma skjutningar och sprängningar vi läser om i tidningarna.

MOST WANTED! K🕵🏿‍♂️PPLINGEN DEL 13

Personligen gillar jag BigDrippas sätt att kommunicera och han är väldigt underhållande men det finns en mörk baksida i denna typ av underhållning. Nämligen den att den skapar en publik och en scen där publiken tillsammans med BigDrippa hissar eller dissar den som är mest äkta eller ”Real G” i sitt våld.

Om BigDrippa exempelvis rapporterar om att en kriminell från ett nätverk blivit beskjuten så ställs en tydlig förväntan på att denna skall vara ”Real G” och svara med minst samma våld tillbaka. Göra han inte det så är han ”testad” och blev på grund av uteblivet svar en ”pussy” och faller därmed ner ifrån respekt piedestalen.

Denna olustiga tävlan om streetcred i vem som är mest hänsynslös är ytterst destruktiv och bidrar direkt eller indirekt till fortsatt våld.

I ett av sina videos berättar BigDrippa att kriminella har kontaktat honom och undrade om han kommer rapportera om dom om de utför ett brott för att få mer ”clout” (respekt, uppmärksamhet osv). I det fallet avböjde BigDrippa bestämt och sa att han inte tänker rapportera om det.

Men exemplet visar tydligt vilket inflytande han har på hur de kriminella upplevs av varandra och vad de behöver göra för att kompensera för eventuell skadad image på gatan.

Min avsikt är inte att peka finger på BigDrippa personligen men snarare åt den kultur som råder bland ungdomar det råare, sjukare, farligare är ”coolare”.

Det finns något väldigt fel i denna kultur som vi kollektivt måste titta närmare på.

Bigdrippaofficial

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här