Här kan du läsa om hur bingo-regler fungerar. Vi går i denna artikel om hur bingo reglerna ser ut och vad för slags bingospel det finns, både online och klassiska.

Att spela på bingo är idag kanske inte alls den vadslagnings underhållning som många i Sverige vänder sig till, men det finns fortfarande många klassiska bingohallar uppe i vårt avlånga land och spelet körs även online. Så, hur spelar man?

Just bingo har funnits med oss sedan 60-talet och idag kan du spela både online och på traditionella bingohallar. Spelar du online bingo har du möjlighet att chatta med de andra spelarna, precis som du kan prata med de andra spelarna i en bingohall.

Vi tänkte gå in på hur bingo regler fungerar på ett enkelt och smidigt sätt, så du också kan sätta dig och testa på att just dina lyckonummer dyker upp. Du kan hitta spel här på en officiell webbplats. Här kommer reglerna.

1 – Välj vem som ska vara utropare (eller välj bingospel)

Innan allt börjar behöver en person vara utropare. Det är denna som har hand om brickorna som är numrerade, samt tavlan med siffror på. Spelar du bingo online är det givetvis själva spelet som arbetar som utropare. Här finns det således ett automatiskt system som tar fram bingobrickorna och som blandar de nummer som dras. Du kan själv välja vilket bingobord du vill spela på och här har du även möjlighet att chatta med de andra spelarna som också kör på samma bord som du.

2 – Bingobrickan och siffertavlan

När du spelar har du en siffertavla och en bingobricka. På siffertavlan hittar du ”BINGO” skrivet längst upp på tavlan, tillsammans 5 stycken lodräta rader med numren 1 till 75. Även brickorna har ”BINGO” längst upp och därefter finns det siffror för varje bokstav. Det finns olika typer av bingo om du spelar online men detta är den vanligaste speltypen hos bingospelare.

B har siffrorna 1 – 5

I har siffrorna 16 – 30

N har siffrorna 31 – 45

G har siffrorna 46 – 60

O har siffrorna 61 – 75

3 – Spelet startar

Det är utroparen som ger ut brickorna till alla spelare. Spelar du på bingo online kan du redan välja färdiga brickor och eftersom det finns så många olika bingospel där ute, skiljer sig reglerna beroende på var och vilken hall du spelar i. Numret som kommer dras blandas sedan av utroparen, alternativt av en slumpmässig nummergenerator online.

Både en bokstav och ett nummer kommer dras. Kommer t.ex bricka 011 upp kommer alla spelare som har nummer 11 på sina brickor som de valt. Då kryssas detta nummer av i brickan och ett nytt nummer dras. Målet är att få fem stycken ikryssade nummer i rad.

4 – Den slutgiltiga vinnaren

Så fort en spelare har fem stycken nummer i rad som antingen ligger vågrätt, diagonalt eller lodrätt, ropar den spelaren ”BINGO” (eller får bingo på online casinot). Det finns även vissa spel där du behöver fylla hela bingobrickan för att spelet ska sluta, men i de flesta fall är spelet slut så fort en spelare fått bingo.

Det finns några saker att tänka på innan du börjar spela bingo, speciellt om du ska spela bingo online. Se till att välja en bingosajt som passar dig bäst och som har en licens kopplad till sig. Skulle det ske något när du spelar har du då alltid möjlighet att vända dig till en bra kundtjänst.

Det finns många sajter idag som erbjuder bonusar på bingo, är du ute efter detta bör du läsa igenom villkoren så att du vet exakt hur mycket du behöver omsätta och vad du får. Det finns många fördelar med att spela bingo och det är absolut roligt, oavsett om man spelar på bingo online eller i en traditionell bingohall.