Det är inte långt kvar innan den första Bitcoin börshandlade fonden förväntas dyka upp, vilket betyder att kryptovalutan kommer vara den mest handlade för de investerare som har ett mäklarkonto. Vad betyder detta för kryptovalutan Bitcoin?

ProShares har redan lämnat planer och skapade grunden för sin Bitcoin Strategy ETF. Andra fonder lär förväntas följa denna trend under de kommande veckorna, nu när Securities- och Exchange Commission överväger att sälja Bitcoin-ETF till investerare. Detta eftersom fler förslag skapats av kapitalförvaltarna Valkyrie Investments, Invesco och VanEck. Företagen förväntar inte att deras förslag kommer bli nedslaget även om SEC kan godkänna, neka eller skjuta upp alla eller några av applikationerna. Nya ETF förslag omfattas av en 75-dagars granskningsperiod av SEC. Om myndigheterna inte har några invändningar, anses valutan fått godkännande för handel.

Industrin inom kapitalförvaltning har länge drivit att sälja en bitcoin-ETF och försökt tjäna pengar från ökningen av värdet på kryptovalutor. En del i branschen tycker att investerare br allokera till digitala valutor, vilket betyder att man ägnar en liten del av portföljen åt tillgångsklasser, eftersom detta kan öka avkastningen och samtidigt diversifiera sitt innehav. Ett Bitcoin-ETF skulle göra det enklare att göra detta enligt vissa inom marknaden.

Vad är Bitcoin ETF?

Bitcoin ETF är en börshandlad investeringsfond som spårar priset på underliggande tillgångar och går att handla med på amerikanska börser. I dessa fall skulle fonden spåra Bitcoin pris som handlas på Chicago Mercantile Exchange, snarare än själva Bitcoin myntet.

Dessa fonder kommer inte innehålla faktiska Bitcoins, istället handlar man med Bitcoin futures, som man då köper separat på reglerade US börser som CME. Många myndigheter och regulationer föredrar ETF:s eftersom SEC saknar någon jurisdiktion över kryptovaluta handelsplatser som inte är registrerade i USA. SEC förklarar att detta gör investerare sårbara för bedrägeri och manipulation, eftersom tillsynsmyndigheterna inte har någon inblick var dessa Bitcoins kommer ifrån och hur priserna fastställs. SEC har inte godkänt börshandlade fonder som innehåller Bitcoin eller andra kryptovalutor och just nu har byrån även föreslagit att de ej vill stödja en sådan förändring just nu.

SEC har förklarat att de föredrar framtidsbaserade ETFs för kryptovalutor, på grund av de övervaknings övervägande som vi skrev om ovanför. Det finns således en viss förväntan inom branschen att alla fonder kommer sluta som Bitcoin framtida ETFs. En ETF är fördelaktigt för alla investerare som vill köpa ett paket med tillgångar. Annars behöver investerare köpa dem direkt.

Vissa krypto entusiaster klagar att dessa framtida ETFs inte kommer spåra Bitcoin perfekt, på grund av kostnaden för att köpa och sälja framtida kontrakt och andra problem som kan dyka upp. De hävdar att investerar i Bitcoin ETFs kommer erbjuda en undermålig prestanda om dess utveckling fortsätter att stiga. Idag finns det många sätt att investera i Bitcoins. Du kan lära dig mer om att investera i Bitcoin genom att besöka Bitcoin Prime-webbplats. Detta är ett handelssystem som använder sig av AI-teknik för att följa Bitcoins prisförändringar och ger mindre investerare en möjlighet att tjäna pengar på Bitcoin utan att manuellt behöva hantera alla investeringar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här