EU-skepsisen breder alltmer ut sig över Europa. Konservativa Daily Express lanserar nu som första brittisk tidning en stor kampanj för att Storbritannien omedelbart ska lämna det sjunkande skeppet.

”Britain is Better Off Out” lyder torsdagens slogan på Daily Express-framsida.

Samtidigt som de svenska riksdagspartierna, bortsett Sverigedemokraterna, just enhälligt röstat igenom en grundlagsförändring som gör det betydligt svårare för Sverige att lämna EU, höjs i övriga europeiska länder nu allt högljuddare röster för utträde ur unionen.

I bjärt kontrast till den svenska medietystnaden och samförståndet i riksdagen har brittiska tidningar länge livfullt diskuterat och noggrant rannsakat EU-projektet ur en skarpt kritisk synvinkel.

Kontroversen med räddningspaketet till Irland och den förväntade kommande eurokraschen fick bägaren att rinna över för konservativa Daily Express, som nu blir först med att öppet kräva att Storbritannien omedelbart ska gå ur EU.

”Efter att i alldeles för många år ha varit offer för Bryssels stölder, översitteri, överreglerande och ständiga inblandning, har tiden kommit för det brittiska folket att vinna tillbaka sitt land”, skriver tidningen i sitt manifest.

Brittisk tidning driver en kampanj om att landet ska lämna EU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här