CBD-olja – Vad är det?

CBD-olja

CBD-olja, eller hampaolja som det också kallas, har under en lång tid använts i medicinska syften för en rad olika åkommor. Den utvinns från cannabisplantan men då oljan inte innehåller någon THC blir användaren inte hög av den, och den ska därför inte förväxlas med den narkotikaklassade drogen cannabis som innehåller THC.

Vad är CBD-olja bra för?

CBD-olja används för att lindra ett flertal olika medicinska åkommor och besvär. Du som är nyfiken på att testa kan besöka cbdoljasverige.se för att läsa mer och beställa hem.

Vanliga användningsområden är för att lindra olika former av smärta. Migrän, mensvärk, ledvärk och reumatisk värk samt andra typer av krämpor har visat sig lindras av regelbunden användning. CBD-olja har också en lugnande effekt som lindrar ångest och oro, minskar sömnproblem och ökar sömnkvalitén.

Är CBD-olja olagligt?

Från cannabisplantan utvinns både THC som är narkotikaklassat och gör en hög och CBD, som inte är psykoaktiv på något sätt. Då de båda kommer från samma planta blandas de lätt ihop. En vanlig missuppfattning är därför att även CBD är olagligt i Sverige på det sätt som THC är.

CBD-produkter är helt fria från eller innehåller väldigt lite THC. Så länge THC-värdet är under 0,2% är den därför laglig i Sverige och helt ofarlig att inneha och använda.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here