Efter domen som föll i juni 2019 hade läkemedelsverket sopat rent på den svenska cbd-marknaden. De flesta fria svenska entreprenörer som fortfarande fanns kvar beslutade sig då för att flytta utomlands och fortsätta försäljningen där. Därmed fick de över 100 000 konsumenter som använde sig av oljan mot sin smärta, nedstämdhet, ångest eller epilepsi det svårt att få tag i oljan. Fick man det var det även olagligt att inneha den.

Några få modiga kämpar vågade hålla sig kvar på den svenska marknaden. För att följa lagen plockade man bort det psykoaktiva ämnet THC ur oljan. Två av dessa företag var Hemply Balance och bolaget Mantles (The Original Oil).

Bakom Hemply Balance står Emil Sandlin som i sin tur backas upp av en tungviktare; David Bonnier. Och där kan vi snacka om resurser. Bonnierkoncernen uppskattas ha en förmögenhet på omkring 20 miljarder kronor.

Bakom bolaget Mantles står Josefin Landgård, grundaren till nätläkaren Kry (ett bolag som fick in finansiörer på 260 miljoner), och Stina Lönnkvist. De två grundarna driver även en podd ”CBD-podden” där Stina och Josefin bland annat pratar om cannabidiol och bolagets produkt.

Läs mer på almanova.eu, Tungviktare utmanar läkemedelsbolag

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här