En anonym visselblåsare avslöjar nu i detalj hur CBS News manipulerat och skapat ett falskt event där sjukvårdsanställda tvingats låtsas vara coronasmittade patienter i en av kanalens nyhetssändningar.

Den vänsterliberala nyhetskanalen ska ha fått sjukvårdsanställda vid Cherry Medical Center i Michigan att ställa upp sina bilar i en lång rad så att filmteamet kunde hävda i sin sändning att det handlat om en lång kö till sjukhuset för människor som väntade på att få behandling för coronaviruset. Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om ett liknande inslag om Elmhurst Hospital från New York Times och MSNBC som av allt att döma fejkats med liknande metoder.

I ett smygfilmat klipp som läckts till Project Veritas säger en ansvarig på sjukhuset att nyhetsteamet inte var nöjda med det fåtal verkliga patienter som var på plats och ville ha en större kö i sin sändning. Sjukvårdsanställda uppmanades därför att pausa sina arbetsuppgifter och ställa sina bilar på rad för att skapa en chimär av att antalet vårdsökande var betydligt större än i verkligheten.

– Vi visste att CBS skulle komma men vi hade ingen aning om att vi skulle behöva fejka patienter, konstaterar en sjuksköterska.

#ExposeCBS Michigan Health Center Workers Stage “Fake Patients” In COVID19 Testing Line For CBS News

Läs mer på nyadagbladet.se, CBS News avslöjas med att iscensätta fejkad coronakris

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här