Covid-19, även känt som coronavirus, är en viral andningssjukdom som uppträdde 2019 och sedan den 11 mars 2020 klassificerades som en pandemi av WHO som ett pandemi SARS-CoV-2-virus. Tyvärr har inget effektivt botemedel ännu hittats, så förebyggande är mycket viktigt. Vi kan sakta ner eller förhindra spridningen av sjukdomen genom att undvika större massor, gemensamma utrymmen och uppmärksamma korrekt hygien och frekvent desinfektion.


Tvingas inom fyra väggar
Epidemin sprider sig ostoppbart runt om i världen och drabbar nästan alla åldrar redan. Inte bara är kroniska patienter eller de med försvagat immunförsvar och äldre utsatta för Covid-19, men det attackerar också unga och friska organismer. Detta resistenta och aggressiva virus kräver många offer över hela världen. Mer än 60 miljoner har smittats med Covid -19-viruset, med mer än 14 miljoner smittade bara i USA. Många människor sätts i karantän på grund av infektionen, och de som ännu inte har fått sjukdomen tvingas in i ett trångt utrymme inom de fyra väggarna för skydd och förebyggande. För dem som kan lösas gör de sitt arbete i ett hemmakontorsystem från sitt eget hem. Antalet familje- och vänevenemang och sammankomster och antalet tillåtna deltagare är också begränsat. Eftersom vi tillbringar mycket mer tid i våra hem än vanligt (ofta till och med till följd av enbart epidemin) tillbringar vi också mer tid framför TV: n eller datorn, inte bara för arbete utan också för underhållning och rekreation.

Film, film, musik

Om Covid-19 redan tvingar många av oss att stanna hemma, låt oss försöka hitta bästa möjliga tid. Låt oss titta på våra favoritfilmer, serier eller filmer som vi inte har sett tidigare på grund av tidsbrist. Du kan titta på filmer på din TV, laptop, dator eller till och med din smartphone. Massor av filmer och serier kan laddas ner via olika tjänsteleverantörer. Skärmarna på tv-apparater, datorer eller mobiltelefoner ger bilder av bättre kvalitet, men för perfekt ljud måste du ansluta separata högtalare till våra enheter. Idag kan vi välja mellan en mängd olika typer och prisklasser för högtalare, beroende på vilken enhet vi parar ihop och hur mycket utrymme vi vill placera. Det finns många utmärkta märken av högtalare tillgängliga på marknaden, som Dali Epicon 8 eller JBL Flip 4-högtalare. Det räcker dock inte att få högtalare av god kvalitet. Rumets akustik måste också beaktas.

Akustiska aspekter

Traditionella byggmaterial kan inte absorbera ljudet från det djupare området, ljudet reflekteras från väggarna och glasytorna, vilket skapar ett obehagligt eko. Eko, bullrigt ljud försämrar upplevelsen av att titta på film eller lyssna på musik, och på lång sikt kan det orsaka huvudvärk och spänning. Covid-19 gör våra liv ganska bittra, det skapar rädsla hos människor och rädsla kan leda till frustration och ångest. De som är smittade med viruset tvingas distansera sig från sina familjemedlemmar och vänner för att skydda sina nära och kära. Svaghet orsakad av ensamhet och sjukdom, sjukdom och andra obehagliga symtom förvärrar ångest. Viruset skonar inte heller nervsystemet, många klagar på ett tillstånd som liknar depression, både under sjukdom och efter återhämtning. Därför är det ännu viktigare att den tillbringade tiden inomhus, ofta ensam, är trevlig och trevlig efter bästa förmåga. Ljud utifrån eller från grannar kan också vara extremt irriterande och förhindra en trevlig tidsfördriv. Oavsett om du tittar på filmer och lyssnar på musik i ett vardagsrum, ett biorum eller ett litet hemmakontor är det värt att undersöka akustiken i rummet. Strukturen hos ljudabsorberande material är flexibel eller porös. Materialstrukturen på hårda, plana väggar, tak, golv och glasytor är dock inte sådan. Höga toner kan absorberas av vanliga möbler, men djupa toner är redan ett problem. Lyckligtvis är det enkelt att utforma rätt akustik med hjälp av högkvalitativa akustiska element. Ljudabsorberande paneler och diffusorelement kan placeras på väggar och tak. Ljudabsorberande paneler i en hård träram innehåller akustisk bomull som är hälsofarlig och har en effektiv ljudabsorberande egenskap. Dessa paneler är belagda med ett dammtätt, flexibelt akustiskt siden. De finns i många färger och mönster, om du vill ha ett riktigt unikt stycke, erbjuder vi fotoprintade, tryckta paneler. Nästan vilken bild som helst kan skrivas ut på dem, till exempel familjebilder, film- eller musikaffischer, landskap etc.


ljudisolering

Diffusorelementen sprider ljudet som kommer upp till ytan i hela bandbredden, i alla riktningar i rymden – vilket ger ett jämnt ljud. Akustikpanelernas typ, kvantitet och idealiska placeringspunkter bestäms av experter under exakta akustiska mätningar. Upp till 30 decibel ljudisolering kan uppnås genom att placera tjock, tätvävda akustiska gardiner framför fönstren. Täck det hårda, klinkergolvet eller parkettgolvet med en ljudisolerad matta, som inte bara är effektiv vid bullerdämpning utan också ett vackert tillbehör till hemmet. Om du kan skapa perfekt surroundljud kan filmer ge en riktig filmupplevelse och du kan njuta av realistiska och verklighetstrogna rytmer när du lyssnar på musik.


Bli inte avskräckt, tänk positivt!
Den ogynnsamma ekonomiska situationen orsakad av viruset orsakar svårigheter i alla länder. Många människor förlorade sina jobb, många företagare gick i konkurs. Rädslan för sjukdomen och dess konsekvenser gör det svårt att alltid leva en normal livsstil. Karantänperioden lägger en ännu större mental börda på oss alla. De lyckliga undviks av viruset eller går igenom asymptomatiskt, eventuellt med milda symtom. Under alla omständigheter bör alla förväntas stanna hemma länge, och semestern kommer bara att tillbringas med en liten familj. Oavsett om vi är ensamma eller med nära och kära som håller oss inom de fyra väggarna kan det alltid vara ett bra program att titta på filmer och lyssna på musik. Om vi ​​också uppmärksammar akustiken kan vi känna oss i vårt eget hem i en biograf, på scenen eller på en konsert.

Covid 19 – viruset som karantäniserade världen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här