Originalcitatet är ”The current days of the internet will soon be over.” och det sa mediemongulen Rupert Murdoch, ägaren av exempel Fox News Channel, den 6 maj till tidningen Gardian.co.uk.

Det nog alla har märkt är att internet idag är under attack. FRA, datalagringsdirektivet och IPRED för att nämna några. Varför skall internet övervakas och cencureras? Är det för att fler och fler söker sig till alternativ media på internet för att dom insett att det massmedia inte alltid talar sanning i alla lägen, eller helt och hållet inte nämner händelser som Bilderbgergsgruppens möte där årets möte skall vara den 14 till 17 maj i Grekland, om tre dagar?

Det som kan få några att reagera över detta citat är att ett videoklipp på YouTube visar ett par personer som säger sig pratat med internetleverantörer att internet kommer bli som kabel-tv, ett grundutbud av webbsidor och sedan får man betalar för det man vill komma åt.

Det är ett mycket intressant videoklipp men det diskuterades om det verkligen var äkta för andra videoklipp på samma YouTube-konto är av helt annat slag.

För drygt en månad sedan kom det upp två artiklar på Dagens Nyheter vilket tycks verifiera det YouTube-klippet pratade om, kabel-tv-internet.

15 april: Hård slutstrid om internets framtid

”Kritiker befarar att nätet i framtiden kommer att bli ett slags ”kabel-tv-internet”. Du betalar för de sidor du vill ha tillgång till, övriga får du klara dig utan.”

16 april: ”En krigsförklaring mot internet”

Artiklarna kretsar kring Telekompaketet men detta är en utveckling man borde ha ett öga på. Är det kabel-tv-internet Murdoch menar?

Dagarna av internet som vi känner det kommer snart vara förbi

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här